PODGORICA: Ubijeni dječak prije mjesec imao povrede ispod očiju, da li je iko reagovao? - Volim Podgoricu

PODGORICA: Ubijeni dječak prije mjesec imao povrede ispod očiju, da li je iko reagovao?

Centar za ženska prava uputio je direktorici KCCG Zorici Kovačević dopis u kojem navode da imaju saznanja da je 6. januara ove godine, očuh Nermin Šišić, u pratnji komšije, petnaestomjesečnog P. J. doveo u Dječju bolnicu u Podgorici, sa povredama u predjelu ispod očiju, te da je u periodu između 21 i 22 časa iz Dječje bolnice upućen na snimanje u Urgentni centar.

“Prema dobijenim informacijama, na pitanje ljekara što se desilo, očuh je odgovorio da je dijete par dana ranije palo iz kreveta. Molimo da istražite navedene informacije i informišete nas da li je, u slučaju da su tačne, slučaj prijavljen nadležnim organima. Ukoliko je izostala zakonom propisana obaveza medicinskog osoblja da prijavi nasilje nad djetetom, tražimo da, u skladu sa Vašom nadležnošću, preduzmete odgovarajuće mjere da se takvo postupanje najstrožije sankcioniše”,  navodi se u dopisu.

Apeluju da se medicinsko osoblje dodatno obaveže na prijavljivanje slučajeva nasilja u porodici, naročito nasilja nad djecom, kako bi se spriječile moguće tragične posledice, obezbijedila odgovarajuća zaštita žrtava i odgovornost počinilaca nasilja.

Iz KCCG-a su saopštili da su zatražili od Višeg tužilaštva da utvrdi osnovanost iznijetih navoda i poručili da će ukoliko se utvrdi propust zaposlenih biti sankcionisani.

A osumnjičenima za ubistvo petnaestomjesečnog dječaka, Nerminu Šišiću (28) i dječakove majke Jelene Jovović sudija za istragu Višeg suda u Podgorici Vladimir Novović odredio je pritvor do 30 dana.

Majka dječaka se tereti za kršenje porodičnih obaveza. Tužilac je dodao da će istraga pokazati da li se osumnjičena može dovesti u vezu sa ovim ubistvom.

Sumnja se da je Šišić duže vremena fizički zlostavljao maloljetno dijete, te da je majka dječaka Jelena Jovović tom prilikom zanemarila porodične obaveze, usljed čega je dijete zadobilo teške tjelesne povrede opasne po život od kojih je preminulo.

Par stotina građana okupilo se sinoć na Trgu nezavisnosti zbog ovog nezapamćenog zločina u Crnoj Gori odakle je poslata jasna poruka da se nasilje ne smije tolerisati i da se na njega ne smije ćutati.

www.cdm.me

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com