Knežević sa Damjanovićem o predsjedničkom kandidatu - Volim Podgoricu

Knežević sa Damjanovićem o predsjedničkom kandidatu   

Predsjednik Demokratske narodne partije Milan Knežević sastao se juče u lokalu Aria u Zeti sa nezavisnim poslanikom Aleksandrom Damjanovićem u okviru akcije Demokratskog fronta u traženju zajedničkog kandidata opozicije za predsjedničke izbore.

Knežević je, prema saznanjima Dnevnih novina, sa Damjanovićem razgovarao o aktuelnoj političkoj situaciji u Crnoj Gori i mogućoj kandidaturi za predsjednika.

Podsjetimo, kao jedan od mogućih kandidata DF pominjao se nekadašnji ministar unutrašnjih poslova Crne Gore Andrija Jovićević. Prema saznanjima CdM-a Jovićević još nije ni prihvatio niti odbio ponudu, ali je bliži odluci da odbije moguću kandidaturu.

Sa druge strane, na spisku potencijalnih kandidata građanske opozicije pominju se književnik Balša Brković i Milka Tadić-Mijović.

Na sastanku građanske opozicije u Podgorici, koji se održao prošle sedmice, prisustvovali su lideri Demosa Miodrag Lekić, SDP-a Ranko Krivokapić, SNP-a Vladimir Joković i GP URA Dritan Abazović, kao i predstavnik Demokrata Danilo Šaranović.

Prema informacijama Dnevnih novina, bilo je predloga da Vanja Ćalović-Marković bude kandidat opozicije, ali je ta inicijativa predsjednika SDP-a Ranka Krivokapića, odbačena, jer je izvršna direktorka MANS-a ranije javno odbila takve ponude.
Dok pregovori svih opozicionih partija traju, napori i pokušaji da DF i građanska opozicija nađu kandidata oko kojeg se mogu ujediniti, Demokrate situaciju posmatraju sa strane.

Da podsjetimo, lider Demokrata Aleksa Bečić, prvo je najavio mogućnost da se kandiduje, a onda je odustao i poručio da odustaje.

Dnevne novine

1 komentar

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com