Demokratski front ne odustaje od Jovićevića - Volim Podgoricu

Demokratski front ne odustaje od Jovićevića

Čelnici Demokratskog fronta (DF) tražiće da opozicija pregovara o predsjedničkoj kandidaturi bivšeg ministra unutrašnjih poslova Andrije Jovićevića, saznaju “Vijesti”. Poručujući da su otvoreni za druge predloge, čelnici Fronta će tražiti sastanak sa predstavnicima tzv. građanske opozicije kako bi razgovarali o predsjedničkim izborima.

Prema tvrdnjama sagovornika “Vijesti” upućenog u dešavanja, takav sastanak bi trebalo da organizuje lider Građanskog pokreta URA Dritan Abazović.

Nakon što su ih iz tzv. građanske opozicije pozvali da se izjasne o eventualnoj kandidaturi novinarke Milke Tadić Mijović, predsjedništvo DF-a je juče poručilo da vanstranački kandidat kojeg je predložio taj politički savez može da ispuni očekivanja svih opozicionih birača. Oni su poručili da su otvoreni i za druge predloge.

“Istaknuta je superiornost stava Fronta da je optimalni model nastupa opozicije- jedinstvena podrška ozbiljnom vanstranačkom kandidatu koji će sigurno pobijediti bilo kojeg kandidata Demokratske partije socijalista (DPS)”, saopšteno je nakon sjednice Predsjedništva Fronta.

Čelnici DF-a su istakli da je opozicija “dužna da postigne istorijski dogovor o kandidatu”.

“Javnosti i kolegama iz opozicije je veoma dobro poznat naš predlog vanstranačkog kandidata, koji sasvim sigurno može da ispuni očekivanja svih opozicionih birača, ali uprkos toj činjenici, Predsjedništvo DF-a je otvoreno i za druge predloge”, poručili su iz Fronta.

Abazović je ranije saopštio da su “svi potenicjalni kandidati za predsjednika kredibilni” navodeći da značaj opozicione pobjede na predsjedničkim izborima prevazilazi sve partikularne partijske interese.

Iz Demokratske Crne Gore ranije su saopštili da će podržati svakog kandidata kojeg odabere parlamentarna opozicija, podsjećajući da neće učestvovati u postupku izbora kandidata “pa samim tim nemaju ni pravo ni potrebu da osporavaju bilo kog kandidata”.

Tokom ranijih sastanaka lidera tzv. građanske opozicije, čelnici Socijaldemokratske partije (SDP) poručili su da neće podržati kandidata Fronta zbog ideoloških neslaganja sa tim političkim savezom. Iz SDP-a su tada poručili da im je prihvatljiva kandidatura Tadić Mijović.

Vijesti

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com