SMJENA U VODOVODU: Vujović odlazi zbog para i(li) puta na Kopaonik - Volim Podgoricu

SMJENA U VODOVODU: Vujović odlazi zbog para i(li) puta na Kopaonik

Na čelu budvanskog Vodovoda od danas gotovo sigurno neće biti Vladimir Vujović.

On bi trebalo da bude razriješen na današnjoj sjednici Odbora direktora, čiju podršku je izgubio, potvrđeno je “Vijestima” u budvanskim Demokratama, jednoj od koalicionih stranaka na vlasti.

Vujović je juče preduhitrio namjeru da ga smijene i zatražio da ga Odbor direktora razriješi dužnosti zato što nije uoči Nove godine usvojen njegov finansijski iskaz poslovanja za 2017. i plan za ovu godinu.

Mjesto direktora Vodovoda pripalo je po koalicionom dogovoru Demokratskom frontu i ovo će biti već druga smjena na toj funkciji od kada je upravljanje Budvom preuzela opoziciona koalicija.

Sa mjesta direktora, nakon polugodisnjeg rada, povukao se Vujovićev prethodnik Marko Radoman, na obostranu saglasnost i DF i njega.

Vujović je postavljen prije gotovo četiri mjeseca, ali ni njegov rad nije bio po volji rukovodstva Opštine.

službeno vozilo Vladimir Vujović Službeni automobil na Kopaoniku

Kap koja je navodno prelila čašu da Vujović bude smijenjen uslijedio je kada su u januaru na društvenim mrežama objavljene fotografije njegovog službenog automobila na Kopaoniku, gdje je navodno zimovao sa porodicom.

Do zatezanja odnosa došlo je i kada je Upravni odbor najjačeg budvanskog preduzeća odbio da plati 1,2 miliona eura obaveza koje ima po osnovu održavanja postrojenja za tretman otpadnih voda, na čemu se po ugovoru obavezalo.

Vujović je tada “Vijestima” kazao da treba da se utvrde obaveze Opštine prema “Vodovodu” i dug prebije.

On je istakao da imaju izvršno rješenje na pola miliona i da preko sudskih izvršitelja mogu da blokiraju račun Opštine i naplate dug.

Prema zvaničnim podacima, dug opštinskih ustanova i službi za potrošenu vodu iznosi gotovo milion i po eura i nastao je prethodnih godina.

Vijesti

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com