Mje­šta­ni Be­ra do­bi­li am­bu­lan­tu - Volim Podgoricu

Mje­šta­ni Be­ra do­bi­li am­bu­lan­tu

Mje­šta­ni Be­ra do­bi­li su am­bu­lan­tu ko­ja će za po­če­tak ra­di­ti dva da­na sed­mič­no, ali uko­li­ko bu­de za­in­te­re­so­va­nih gra­đa­na dok­tor će or­di­ni­ra­ti sva­ko­dnev­no. Za­ sad ima 500 pri­ja­vlje­nih gra­đa­na.
Di­rek­tor Do­ma zdra­vlja Pod­go­ri­ca Ne­boj­ša Ka­va­rić ka­zao je da je uobi­ča­je­no za sve se­o­ske am­bu­lan­te da dok­tor do­la­zi dva pu­ta sed­mič­no i pru­ža kom­plet­nu zdrav­stve­nu za­šti­tu, ali da će u slu­ča­ju Be­ra na­kon mje­sec i po da­na u do­go­vo­ru sa Fon­dom zdrav­stva, uko­li­ko bu­de in­te­re­so­va­nja, nu­di­ti zdrav­stve­nu za­šti­tu pet da­na u sed­mi­ci na­red­nih šest mje­se­ci.
– Na­kon tih šest mje­se­ci za­jed­no sa pred­stav­ni­ci­ma gra­đa­na će­mo sje­sti da vi­di­mo ka­ko da­lje. Ako broj pa­ci­je­na­ta bu­de na ni­vou stan­dar­da, a to je 1.000 za se­o­sko pod­ruč­je, dok­tor­ski tim će osta­ti da ra­di sva­ki dan sa svim pra­ti­ćam sa­dr­ža­ji­ma. Tu će bi­ti la­bo­ra­tor­ijs­ko uzor­ko­va­nje i na­la­zi će do­la­zi­ti ov­dje, te će gra­đa­ni sa­mo zbog apo­te­ke mo­ra­ti da idu u grad – ka­zao je Ka­va­rić.
Ka­va­rić je ob­ja­snio da su za­hva­lju­ju­ći ini­ci­ja­ti­vi mje­šta­na do­bi­li ade­kvat­no ure­đen zdrav­stve­ni obje­kat.
– Na­kon Li­je­ve Ri­je­ke ovo je tre­ći no­vi obje­kat ko­ji su gra­đa­ni sa Do­mom zdra­vlja iz­gra­di­li i pri­ve­li na­mje­ni. Če­tvr­ti će bi­ti na Zla­ti­ci – na­ja­vio je Ka­va­rić.
Mi­ni­star zdra­vlja Ke­nan Hra­po­vić ka­zao je da otva­ra­njem zdrav­stev­nih sta­ni­ca u pri­grad­skim na­se­lji­ma i na se­o­skom pod­ruč­ju pri­bli­ža­va­ju zdrav­stve­nu za­šti­tu gra­đa­ni­ma. On sma­tra da bi pri­mjer mje­šta­na Be­ra tre­ba­o da bu­de pod­strek i za dru­ge mje­sne za­jed­ni­ce.
– Že­li­mo da do­pri­ne­se­mo da se mje­šta­ni ru­ral­nih pod­ruč­ja osje­ća­ju svo­ji na svo­me i da do­bi­ju sve uslo­ve ka­ko bi osta­ja­li tu. Že­lim da što ma­nje ko­ri­sti­te uslu­ge am­bu­lan­te – po­ru­čio je Hra­po­vić.
U Be­ri­ma je bio i mi­ni­star po­ljo­pri­vre­de Mi­lu­tin Si­mo­vić ko­ji je ka­zao da je ovaj pro­je­kat na­stao kao re­zul­tat za­jed­ni­štva i do­bre oga­ni­za­ci­je.
Na ini­ci­ja­ti­vu gra­đa­na am­bu­lan­ta će no­si­ti ime „Dr Bla­ži­mir Ćet­ko­vić”. Is­pred nje­go­ve po­ro­di­ce go­sti­ma se obra­ti­la Lji­lja­na Ćet­ko­vić, in­že­njer ko­ja je ka­za­la da Bla­ži­mi­ro­vo ži­vot­no na­če­lo bi­lo da je Bog iz­nad sve­ga, a čo­vjek pri­je sve­ga.
– Sve pro­ži­ma­ju­će lju­ba­vi zah­ti­je­va­ju mno­go od­ri­ca­nja, lju­ba­vi i žr­tvo­va­nja. Drev­na hri­šćan­ska mi­sao ko­ja je bi­la osnov sve­ga ča­snog i če­sti­tog u Cr­noj Go­ri, a na­še je sa­mo ono što da­je­mo dru­gi­ma, jer se ta­ko umno­ža­va. Ono što je Bla­ži­mir dao dru­gi­ma umno­ži­li su nje­go­vi Be­ra­ni, nje­go­vi pa­ci­jen­ti. Sreć­na sam što se ova div­na sve­ča­nost de­ša­va na dan Sre­te­nja go­spod­njeg – ka­za­la je Ćet­ko­vić.
Biv­ši pred­sjed­nik MZ Be­ri-Kru­si Lu­ka Bo­ja­no­vić za­hva­lio se do­na­to­ri­ma ko­ji su po­mo­gli otva­ra­nje zdrav­stve­nog objek­ta.
– Obje­kat je sa­gra­đen na ini­ci­ja­ti­vu od­bo­ra MZ Be­ri-Kru­si uz ve­li­ku po­dr­šku Do­ma zdra­vlja Pod­go­ri­ca. Po­vr­ši­ne je 66 kva­dra­ta, a ra­đen je sop­stve­nim sred­stvi­ma i za­la­ga­njem mje­šta­na, ali i mno­gim do­na­to­ri­ma. Opre­mu je obez­bi­je­dio Dom zdra­vlja Pod­go­ri­ca. Na­ša zdrav­stve­na sta­ni­ca po od­lu­ci mje­šta­na, a uz po­dr­šku Do­ma zdra­vlja no­si­će ime pr­vog dok­to­ra sa ovog pod­ruč­ja ve­li­kog hu­ma­ni­ste dr Bla­ži­mi­ra Ćet­ko­vi­ća –ka­zao je Bo­ja­no­vić.
Izvor dan.co.me

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com