Policija pronašla gliser, sumnjaju da je služio za prevoz droge - Volim Podgoricu

Policija pronašla gliser, sumnjaju da je služio za prevoz droge

Pomorska granična policija pronašla je napušteni gliser ,,Sea wave“ u mjestu Bigovo, a prve sumnje ukazuju da je korišten za šverc droge, prenosi Standard.

Iz Uprave policije su kazali da je radarski odraz sa priobalskog područja kod mjesta Bigova davao informaciju da se gliser kreće prema granici bez najave.

– Pretragom plovila nijesmo našli ništa interesantno. Sumnje, ipak, upućuju na to da je ovo plovilo korišćeno za prekogranični prevoz droge. Takođe, sa ovim slučajem upoznati su iz Odsjeka za droge, koji su u saradnji sa graničnom policijom operativno pokrivali navedenu i širu lokaciju – kazao je sagovornik iz policije.

On navodi i da za sada još nije utvrđeno kome gliser pripada.

– Pokušali smo preko Lučke kapetanije da utvrdimo ko je vlasnik glisera, ali, prema njihovoj dokumentaciji, plovilo nije ni na koga registrovano. U takvim slučajevima lučke vlasti imaju pravo da privremeno oduzmu plovilo. Ono je inače oduzeto na naše insistiranje kako bi provjerili ko će se pojaviti kao vlasnik – kazao je izvor iz policije.

Gliser ,,Sea wave“ je izuzetno brzo plovilo koje može da postigne brzinu preko 120 kilometara na sat. Dobro upućeni tvrde da je ovo plovilo idealno za operacije švercovanja droge i naoružanja.

 (Pobjeda)

2 komentara

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com