SRPSKU ZVIJEZDU U DENVERU ČEKA BOGATSTVO: Jokiću spremili 146 miliona $! - Volim Podgoricu

SRPSKU ZVIJEZDU U DENVERU ČEKA BOGATSTVO: Jokiću spremili 146 miliona $!

Srpski košarkaš trenutno najslabije plaćen igrač Nagetsa, na ljeto postaje ograničeno slobodan agent, pa će tim iz Kolorada morati dobro da odriješi kesu da bi ga zadržao

Nikola Jokić je definitivno najslabije plaćena NBA zvijezda! Ali to će se uskoro promjeniti, i to drastično.

Denver će, ukoliko želi da zadrži najboljeg igrača, morati maksimalno da odriješi kesu, pa će Jokić najvjerovatnije moći da računa na petogodišnji ugovor vrijedan 146 miliona dolara. Trenutno, Somborac odrađuje poslednju godinu ruki ugovora za koju dobija i više nego skromnih 1.471.382 dolara. U Nagetsima niko nema manju platu. A to je obrnuto proporcionalno sa učinkom na parketu, pošto je Nikola statistički drugi igrač tima. I ne samo to, trener Majkl Meloun je prošle godine rekao da oko njega želi da gradi budućnost Nagetsa, što dobija punu potvrdu ove sezone.

Pošto će Jokić uskoro postati ograničeno slobodan agent, ponude će moći da mu daju i druge ekipe, ali se Denver maksimalnim ugovorom osigurava i zadržava ga u svojim redovima. Prevedeno, moraće da se isprse, vjerovatno sa 146 miliona dolara za pet godina! Problem je “seleri kep”, odnosno maksimalan budžet za ugovore igrača na koji se ne plaća dodatni porez. Denver će i naredne godine probiti limit, ali da bi Jokiću obezbjedili veliku platu, moraće da rasterete budžet i to najvjerovatnije trejdom Keneta Farida, koji u sezoni 2018/2019 treba da inkasira 13,7 miliona “zelembaća”.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com