Šarić nervozno odgovarao na pitanja: Imao sam 27 miliona eura na računu, svima sam davao novac - Volim Podgoricu

Šarić nervozno odgovarao na pitanja: Imao sam 27 miliona eura na računu, svima sam davao novac

Posle osam godina postupka, Darko Šarić je na suđenju koje je treći put krenulo ispočetka, rekao da ne razumije šta mu tužilaštvo stavlja na teret.

Optužen da je bio šef organizovane kriminalne grupe koja je krijumčarila najmanje 5,7 tona kokaina iz Južne Amerike u Evropu tvrdio je i da tužilaštvo za organizovani kriminal navodno sve dokaze bazira na svjedočenju trojice svjedoka saradnika. 

Blic piše da se Šarić juče bunio i odbijao da odgovara kada mu je nadležni zamenik tužioca Saša Ivanić postavio niz pitanja koja su se odnosila na to da li je pozajmljivao novac, poslovno sarađivao sa nekim optuženim…Tužilac ga je podsjetio da je ranije izjavljivao da je sarađivao sa izvesnim Milutinom za kojeg tvrdi da je političar.

– Imao sam neke zajedničke poslove sa njim u Crnoj Gori. Hoćete li vi, tužioče, da pojasnite ko je Milutin? Rekao sam da je to čovjek iz Crne Gore. Recite konkretno za koji događaj me optužujete? Šta sam ja radio sa tim Milutinom? Evo, ja vas pitam. Optužujete me za nešto, a ja ne znam za šta. Od čega se branim – bio je nervozan Šarić koji je i na ranijim ročištima odbijao da odgovara na pojedina pitanja.

Zatim je rekao da se umorio od pitanja da li je pozajmljivao novac.

– Davao sam novac ljudima. Najviše Nebojši Joksoviću (svjedok saradnik), sedam miliona eura. Pa, ja sam imao 27 i po miliona eura na računu. Četiri godine sam u pritvoru, a tužilac me mrcvari sa takvim pitanjima – negodovao je Šarić.

Ivanić je podnio dokaze, razgovore i poruke, koji će pokazati da je taj Milutin bio pripadnik kriminalne grupe. Iz njih se vidi da je Šarić oslovljavan sa “Zoki”, a optuženi Darko Tošić kao “Šljiva”, što su neki optuženi osporavali. Ti dokazi pokazaće i da se neki optuženi poznaju, iako su tvrdili da se ne znaju.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com