Zabijelila Crna Gora, poneka pahulja i u Podgorici (FOTO) - Volim Podgoricu

Zabijelila Crna Gora, poneka pahulja i u Podgorici (FOTO)

Sniježni pokrivač prekrio je jutros veći dio Crne Gore, zabijelilo i u Baru, dok je u Podgorici oko 11 sati počela da provijava poneka pahulja.

Meteorolozi za danas najavljuju nevrijeme i snijeg. Sedmicu pred nama će obilježiti nagli pad temperature i izuzetno hladno vrijeme, sa mećavom i snijegom.

Snijeg je pao i na Cetinju, debljina sniježnog pokrivača u Prijestonici je šest centimetara. U tom gradu su nadležni spremni za najavljeni hladni talas.

Cetinje

Upućen je i apel građanima, uz informaciju da na broj telefona 067113065 mogu prijaviti probleme uslijed nevremena.

Bar

Najviše snijega ima na Žabljaku, čak 97 centimetara, što je za ovaj grad i uobičajeno za ovo doba godine.

foto: Žabljak Crna Gora, FB

U Kolašinu, prema podacima Hidrometeorološkog zavoda palo je 14 centimetara snijega, u Šavniku devet, Rožajama i Andrijevici četiri, dok u Bjelom Polju i Pljevljima ima oko centimetar snijega.

Žabljak
foto: FB- Žabljak Montenegro

Snijeg je najavljen i u Podgorici, a iz Službe zaštite Glavnog grada poručili su da su spremni za ledeni talas.

Direktorat za vanredne situacije MUP-a preko Operativno-komunikacionog centra 112, juče je poslao upozorenje nadležnim službama da podignu nivo operativne spremnosti.

Povodom najavljenih vremenskih nepogoda, oglasili su se iz NVO “Off road adventures Montenegro”, koji su stavili svoje ljudstvo i vozila na raspolaganje građanima Crne Gore putem zvaničnih nadležnih institucija.

Izvor: 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com