FENOMENALNA VIJEST ZA SVE KOJI IMAJU FACEBOOK: Sve se VRAĆA na staro, MIJENJA se funkcija koja je IZLUĐIVALA sve korisnike!

Facebook je priznao grešku, pošto je ova društvena mreža objavila da i zvanično prekida eksperiment podjele Home strane na News Feed i Explore Feed.

U prethodnih nekoliko mjeseci Facebook e eksperimentisao sa podjelom Home stranice na News i Explore Feed, tačnije stranicu na kojoj vidite postove prijatelja i drugu na kojoj se nalaze postovi stranica. Eksperimentom je bilo obuhvaćeno šest zemalja: Srbija, Slovačka, Bolivija, Gvatemala, Kambodža i Šri Lanka.

“Ljudi ne žele razdvojene feed-ove”, napisao je rukovodilac Facebook News Feed-a Adam Moseri.

Rezultati anketa su pokazali da korisnici nisu zadovoljni postovima koje vide, a razdvojeni feed-ovi im nisu pomogli da se više povežu sa prijateljima i porodicom.

Moseri ističe da više ne postoji potreba da feed-ovi budu uopšte razdvojeni, prenosi B92.net.

Pablišeri, odnosno mediji i kompanije su najmanje profitirali od ove promene nakon što je Facebook neprestano mijenjao algoritme po kojima se postovi prikazuju, ali Facebook je odgovorio na gomilu kritika na račun toga da ova društvena mreža nije pogodna za biznis: jednostavno idite.

U međuvremenu, kompanija nastavlja sa eksperimentisanjem na News Feed-u. Naime, trenutno se testira opcija posvećena lokalnim vijestima pod nazivom “Today In” koja je dostupna samo u šest gradova.

B92

loading...
Tagovi

Slične Objave

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Back to top button
Close
Close