Home / LJUDI / TUGA DO NEBA: Jovan (7) se sankao u svojoj ulici, a onda je naletio na automobil i poginuo

TUGA DO NEBA: Jovan (7) se sankao u svojoj ulici, a onda je naletio na automobil i poginuo

Sedmogodišnji Jovan Savić poginuo je u niškom naselju „Nikola Tesla“ kada je tokom sankanja podletio pod vozilo „ford mondeo“ kojim je upravljao Ivica Đokić (39).

Tragedija se dogodila u 12.35 minuta kada je dječak spuštajući se niz sokak u kojem je živio izletio na Radikinski put i udario u automobil koji se kretao iz pravca Niša.

FOTO: KURIR/D.K.

Izbjegnuta je još veća tragedija jer je Jovanova drugarica pala sa svojih sanki, prije nego što su i one udarile u auto.

FOTO: KURIR/D.K.

Mišel Stanković, koji je među prvima došao na mjesto nesreće, jedva je uspio da prozbori nekoliko riječi o tragediji.

FOTO: PRIVATNA ARHIVA

“Od komšinice sam čuo da je Jovan povrijeđen pa sam vjerovao da je živ. Kad sam izašao, vidio sam svašta…Vidio sam ono što nisam trebao da vidim, i ja imam djecu…Ležao je na ulici, nepomičan…Ne mogu da pričam, ne mogu… “, kazao je potrešeni čovjek, rasplakao se i sklonio se u stranu.

Komšija koji je prvi stigao na mesto nesreće
KOMŠIJA KOJI JE PRVI STIGAO NA MJESTO NESREĆEFOTO: KURIR/D.K.

U kuću porodice Savić odmah su počeli da pristižu rođaci i prijatelji da bi se njegovim roditeljima Mileni i Daliboru našli u najtežim trenucima.

Vozača „forda“ policija je odmah privela a o daljem postupanju prema njemu odlučiće Osnovno javno tužilaštvo. Kako je saopšteno iz ove pravosudne institucije, preliminarnim alkotestiranjem nije ustanovljeno pijanstvo a naložen je i vanredni tehnički pregled vozila koje je usmrtilo dječaka.

Tijelo mališana poslato je na Institut za sudsku medicinu radi obdukcije. Po okončanju svih ovih radnji, biće donijeta odluka o eventualnom podnošenju krivične prijave protiv njega.

“Jovan je tek pošao u prvi razred, i danas je bio u školi pa je jedva čekao da dođe kući da se sanka. Kući ga je uvijek dovodio deda jer se brinuo da mu se nešto ne desi na putu od škole, pa je tako bilo i danas. Kako sam od njega čuo, sanke su bile sakrivene jer su se bojali da se ne povrijedi jureći niz strmu ulicu. Međutim, on ih je pronašao i sa jednom djevojčicom otišao na snijeg.

Ne znamo tačno šta se desilo, izbezumljeni smo… Prvo što sam čuo je da je povrijeđen, nadao sam se da mu je Bog dao šansu, ali nije bilo tako. Nije imao sreće, toj djevojčici su sanke skroz polomljene ali ona je pala i spasila

se, a njegove sanke su cijele a on je poginuo”, priča ožalošćeni ujak.

Ožalošćeni ujak
OŽALOŠĆENI UJAKFOTO: KURIR/D.K.

Mještani ovog naselja šokirani su nezapamćenom tragedijom.

“I mi smo se tu sankali kad smo bili mali, naša djeca se takođe tu igraju,

nikada ranije niko nije stradao. Tražićemo od grada da se postavi

saobraćajna signalizacija kako bi se spriječilo da ponovo neko pogine”,rekla

je jedna žiteljka „Nikole Tesle“.

kurir.rs

Check Also

Sestra ubijene Jasmine Dominić sve priznala policiji?

Od sada Vas omiljeni portal Volim Podgoricu i na android aplikaciji. Instalirajte odmah i uživajte …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *