Ovaj sveštenik je kandidat za predsjednika Crne Gore - Volim Podgoricu

Ovaj sveštenik je kandidat za predsjednika Crne Gore

Predsjednički kandidat Srpske koalicije biće sveštenik Srpske pravoslavne crkve Željko Rojević, odlučilo je Predsjednitvo te koalicije.

 -Predsjedništvo je uvažilo razloge Dobrila Dedeića koji je rekao da ne bježi od kandidature, ali da želi da rastereti opozicione birače od njegovog političkog sukoba sa dijelom lidera Demokratskog fronta, saopšteno je iz Srpske koalicije.

Na sjednici je zaključeno da su narod i pobjeda nad režimom važniji od ličnih sukoba predsjednika opozicionih stranaka.

Navode da su odlučili da kandiduju prihvatljivu nestranačku ličnost iz najčasnije profesije koja garantuje pobjedu opozicije, “ako se svi srpski birači konačno slože i okupe pod jednim slobodarskim barjakom”.

-Uostalom, svi respektabilni opozicioni subjekti traže nestranačku ličnost, evo mi je nudimo sa svim atributima. Rojević, kao predsjednički kandidat, neće i ne može nikoga da razdvaja ili izoluje i da neće da se sukobljava sa ostalim kandidatima.

Kada već ne mogu nacionalno i građanski orijentisani opozicionari da se dogovore, evo prilike – 90 odsto opozicije svakoga trenutka može da se ujedini oko našeg kandidata, navodi se u saopštenju.

2 komentara

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com