Tužilaštvo traži pritvor za Andriju Mandića - Volim Podgoricu

Tužilaštvo traži pritvor za Andriju Mandića

Specijalno državno tužilaštvo Crne Gore dostavilo je podgoričkom Višem sudu prijedlog da se odredi pritvor jednom od lidera Demokratskog fronta, Andriji Mandiću, saopšteno je CdM-u nezvanično iz SDT-a.

 Specijalno državno tužilaštvo je Višem sudu predložilo preduzimanje mjera protiv Mandića nakon što je on pokušao da napusti državu iako mu je zabranjen izlazak iz Crne Gore, jer je jedan od optuženih za pokušaj terorističkog napada na dan parlamentarnih izbora u Crnoj Gori 16. oktobra 2016. godine. Njemu su ranije oduzete putne isprave.

Podsjetimo, Viši sud u Podgorici je, na prijedlog Specijalnog državnog tužilaštva, donio rješenje o oduzimanju pasoša poslanicima DF-a Mandiću i Milanu Kneževiću.

CdM je prvi objavio informaciju da je Mandić, u četvrtak oko 23 sata, zajedno sa Milanom Lekićem i Vojom Pićanom, ilegalno iz Crne Gore prešao u Srbiju.

Policija sumnja da je akcija unaprijed pripremana jer je u organizaciji ilegalnog prelaska Cupara koristio traktor kojim je očistio šumski put do srpke granice. Kako je CdM ranije objavio, njih je u Srbiju prebacio Nenad Cupara koji živi u selu Miljakovci, u blizini granice sa Srbijom.

Mandić je po povratku iz Srbije negirao medijske navode da je planirao da pobjegne iz Crne Gore.

Izvor: 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com