DIREKTORICA ŠĆEPANOVIĆ: Odgovorno tvrdim da djeca nisu bila ugrožena - Volim Podgoricu

DIREKTORICA ŠĆEPANOVIĆ: Odgovorno tvrdim da djeca nisu bila ugrožena

Direktorica Osnovne škole ,,Stefan M. Ljubiša” Jasminka Šćepanović reagovala je nasaopštenje udruženja Prosvjetna zajednica, tvrdeći da je “nekakva Prosvjetna zajednica iznijela niz neistina i nepovezanih činjenica nakon što je učiteljica te škole Svetlana Popović dobila otkaz”.

“Osim informacije da je učiteljica Popović dobila otkaz, ni jedna činjenica u saopštenju ne odgovara istini. Naime, u tekstu se tvrdi da je naš aktiv petog razreda ,,na Žabljaku upozoren da pokaže više odgovornosti jer postoji opasnost po bezbjednost djece prilikom obilaska jezera. Odgovorno tvrdim da ni u jednom trenutku ni jedno dijete nije bilo ni na kakav način ugroženo. Niko od roditelja odjeljenja petog razreda, za vrijeme i poslije trajanja škole u prirodi nije razrednim starješinama, a ni upravi škole prijavio bilo kakav slučaj ugroženosti svog djeteta”, kaže Šćepanović.

Ona dodaje da je po završetku škole prirode održan sastanak aktiva.

“Tada je zaključeno da je škola izvedena uspješno, bez obzira na verbalni sukob dvije učiteljice. Tražila sam pisani izvještaj agencije “Šuka” koja je angažovala vodiča koji je, sem razrednih starješina, bio pratnja djeci pri obilasku jezera. U izvještaju stoji da nije bilo ugroženosti učenika i da su sve vrijeme prilikom obilaska jezera djeca šetala označenom stazom uz stalni nadzor odraslih”, navodi Šćepanović.

Po njenim riječima, nesreća na magistralnom putu prema Žabljaku koju spominje udruženje (“automobil je udario nezaštićenog dječaka koji je zbog zadobijenih povreda završio u Kliničkom centru u Podgorici) nema veze sa školom na čijem je ona čelu. Šćepanović zaključuje da je ,,tzv. Prosvjetna zajedenica koja ne znam koga i šta predstavlja, iznošenjem grubih neistina grubo prekršila osnovna pravila i politizovanjem slučaja svim prosvjetnim radnicima nanijela ljagu”.

Predsjednica upravnog odbora Udružanja Prosvjetna zajednica Miruna Maksimović pojasnila je juče da je suština njihovog obraćanja medijima uvjerenje da je “učiteljica Svetlana Popović nakon 33 godine rada u prosvjeti nezakonito i nepravedno dobila otkaz” što će, najavili su, u daljem postupanju i dokazati.

Pobjeda

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com