MJEŠTANI ZETE, VIRPAZARA, RIJEKE CRNOJEVIĆA NOĆAS BEZ SNA: Da li će se ponoviti 2010. godina?! - Volim Podgoricu

MJEŠTANI ZETE, VIRPAZARA, RIJEKE CRNOJEVIĆA NOĆAS BEZ SNA: Da li će se ponoviti 2010. godina?!

Prvi je dan obilnih padavina koje su najavili meteorolozi za naredna tri dana. Kiša je već donijela probleme pojedinim mještanima Zete, Rijeke Crnojevića, Virpazara.

U Direktoratu za vanredne situacije kažu da je situacija za sada pod kontrolom, i vjeruju da se 2010. godina neće ponoviti.

Da li će narednih dana biti većih poplava zavisi i od akumulacije koje se nalaze na Drimu, istočno od Skadra, smatra hidrolog Darko Novaković.

Zabrinjava prognoza za naredne dane i najavljenih od 200 do 300 litara kiše po metru kvadratnom. Nivo Bojane porastao je, prema procjenama vlasnika kuća i restorana za 10 cm.

Mogao bi, međutim da bude i veći, ukoliko se nastavi ispuštanje vode iz akumulacija na Drimu, koji jednim rukavcem utiče na Bojanu.

“Trenutno po našim podacima ispuštaju 1.200 kubika. Eventualno povećano ispuštanje iz akumulacija na Drimu, ako ne budu mogli da zaustave poplavni talas, moglo bi da napravi ozbiljnu situaciju”, kazao je hidrolog Darko Novaković.

Tokom dana, ulcinjsko Komunalno preduzeće i Služba zaštite čistili su kanale zbog protoka vode. Za eventualne nepogode, spremni su i na Cetinju.

Da građani nemaju razloga za brigu, tvrde i u Direktoratu za vanredne situacije. Situaciju pomno prate i pratiće.

“Mogu reći da je situacija pod kontrolom. Vidjećemo šta će se narednih dana dešavati, mi smo spremni da sve resurse na lokalnom i državnom nivou upotrijebimo da zaštitimo građane. Vjerujem da se neće ponoviti 2010. barem parametri kojima sad raspolažemo to govore”, kazao je direktor direktorata za vanredne situacije MUP-a Mirsad Mulić.

Ipak, u Direktoratu još jednom pozivaju građane da preventuvno reaguju i pokretnu imovinu izmjeste na bezbjedno.

TVCG/rtcg

1 komentar

  1. Thanks a lot for sharing this with all of us you actually recognize what you’re speaking about! Bookmarked. Kindly also talk over with my web site =). We will have a hyperlink change agreement among us!

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com