DF ODUSTAO OD OTPORA: Milan Knežević ide u zatvor - Volim Podgoricu

DF ODUSTAO OD OTPORA: Milan Knežević ide u zatvor

Na današnoj sjednici Predsjedništa Demokratskog fronta donijeta je odluka da se jedan od lidera DF-a Milan Knežević dobrovoljno javi na izdržavanje zatvorske kazne.  Moguće je da se Knežević već sjutra javi na izdržavanje četvoromjesečne zatvorske kazne.

Kako je CdM-u rečeno iz vrha tog političkog saveza Knežević je sam predložio da DF razmotri da se ipak dobrovoljno javi na izdržavanje kazne, da se, kako navode, ne bi remetila izborna kampanja koja bi mogla da nanese štetu predsjedničkoj kampanji.

Predsjednički kandidat Mladen Bojanić koga između ostalih podržava DF tražio je ranije da sve bude mirno i da kampanja prođe kako treba.

Na današnjem skupštinskom zasijedanju poslanik DF-a Strahinja Bulajić je kazao je Front odustao od planiranih mjera otpora, poput zatvaranja u Skupštinu, organizovanja protesta i drugih nenasilnih metoda koje su planirali zbog najavljenog odlaska Kneževića u zatvor.

Prema njegovim riječima time daju doprinos stvaranju jedinstvenog fronta za rušenja režima.

“Duboko smo svjesni da bi bilo kakav vid radikalizovanja i pružanja otpora hapšenju u ovakvom izopačenom sistemu predstavljao željenu situaciju za režim koji bi čitavu kampanju fokusirali na nama”, rekao je Bulajić i najavio da se DF neće vraćati u Skupštinu dok je Milan Knežević u zatvoru.

Milan Knežević je osuđen na četiri mjeseca zatvora zbog napada na policajca 2015. godine. On je ranije saopštavao da se neće dobrovoljno javiti na izdržavanje zatvorke kazne.

CdM

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com