NAKON BOMBAŠKOG NAPADA U CENTRU GRADA: Građani onemogućeni da realizuju uput za pregled - Volim Podgoricu

NAKON BOMBAŠKOG NAPADA U CENTRU GRADA: Građani onemogućeni da realizuju uput za pregled

Nakon incidenta koji se dogodio protekle sedmice, kada je bačena eksplozivna naprava na očnu ordinaciju “Oko” u Podgorici, više građana požalilo se Dnevnim novinama zbog toga što su dobili uput za pregled u ovoj ordinaciji preko Fonda za zdravstveno osiguranje (FZO), a sada nijesu u mogućnosti da ga realizuju.

Međutim, kako je Dnevnim novinama kazao direktor Fonda Sead Čirgić, potrebno je samo da osiguranici od izabranog ljekara dobiju novi uput, jer se, kako kaže, na njemu navodi naziv ustanove u koju se osiguranik Fonda po sopstvenom izboru upućuje.

“Imajući u vidu da PZU očna ordinacija ‘OKO vmmm’ iz Podgorice ne može da pruži zdravstvene usluge osiguranim licima, ista mogu to pravo ostvariti u nekoj drugoj zdravstvenoj ustanovi sa kojom Fond ima zaključen ugovor. Potrebno je samo da im izabrani doktor izda novi uput, jer se na uputu navodi naziv ustanove u koju se osiguranik Fonda po sopstvenom izboru upućuje”, objasnio je Čirgić.

On podsjeća da osigurana lica Fonda za zdravstveno osiguranje sa područja opština Podgorica, Danilovgrad i Kolašin pravo na specijalističko-konsultativne zdravstvene usluge iz oblasti oftalmologije, ostvaruju u Kliničkom centru CG i SB “Codra”, koje se nalaze u zdravstvenoj mreži.

“Takođe, za pružanje jednog broja oftalmoloških usluga, u cilju blagovremene i dostupne zdravstvene zaštite, Fond je zaključio ugovor sa privatnim zdravstvenim ustanovama iz Podgorice: PZU specijalistička ambulanta za oftalmologiju ‘Dr Jovović’, PZU dnevna bolnica za oftalmologiju ‘OFTALENS Dr Koturović’, PZU specijalistička ambulanta za oftalmologiju ‘LENS COMMERC, PZU specijalistička ambulanta za oftalmologiju ‘Radojević’ i PZU očna ordinacija ‘OKO vmmm’ , u kojima se ostvaruje pravo na preglede na osnovu uputa izabranog doktora”, dodao je Čirgić.

Podsjećamo, u petak 16. marta, u ranim jutarnjim časovima, bačena je eksplozivna naprava ispred optičarske radnje “Oko”.

Na ovom objektu, ali i na Gradskom stadionu, u sklopu kojeg se nalazi radnja, pričinjena je znatna materijalna šteta.

Dnevne novine

1 komentar

  1. Ada bombu su bacili na lokal! Sto ces ti narode da pregledas oci pod gelerima, srcom, staklom i barutom? Pa ko bi normalan posa kod ovih kriminalaca???? Taman ih treba pustit da pregledaju, pa dako im pukne tokom pregleda! Retardirani narode!

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com