Oko 800 terorista sa Zapadnog Balkana u Islamskoj državi - Volim Podgoricu

Oko 800 terorista sa Zapadnog Balkana u Islamskoj državi

Direktor Europola Rob Vajnrajt izjavio je danas u Sofiji da se oko 800 ljudi sa Zapadnog Balkana borilo na strani tzv. “Islamske države” u Siriji i Iraku i upozorio da se oko 30.000 potencijalnih terorista nalazi u Evropi.

On je, na otvaranju sastanka Europola, koji se održava u okviru bugarskog predsjedavanja Savjetu EU, upozorio da Bugarskoj i svim drugim evropskim zemljama prijeti terorizam.

Prema njegovim riječima, glavne prijetnje za Evropu su ekspanzija terorističkih aktivnosti, kao i sajber prijetnje i kriminalne grupe koje postoje u nekim državama, prenosi Tanjug.

“Nadam se da će se prijetnje smanjiti, ali u mnogim zemljama su radikalizovane grupe prilično aktivne i mi smo ojačali kapacitete i otežali teroristima da izvršavaju svoje aktivnosti”, naveo je Vajnrajt, prenijele su agencije.

Inače, Europol je prošle godine sproveo oko 1.600 akcija.

3 komentara

  1. I actually wanted to make a brief word to say thanks to you for all the superb guidelines you are writing on this website. My considerable internet investigation has now been paid with good quality facts to exchange with my family members. I ‘d express that most of us site visitors are extremely fortunate to be in a useful website with very many brilliant people with interesting pointers. I feel really fortunate to have discovered the site and look forward to many more entertaining moments reading here. Thanks once more for a lot of things.

  2. I’m also commenting to make you know what a magnificent discovery my cousin’s girl had reading your webblog. She learned a good number of pieces, which include how it is like to possess an amazing teaching heart to let many people just know precisely some complex issues. You truly exceeded my expectations. Many thanks for supplying those informative, dependable, explanatory and also unique tips about the topic to Sandra.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com