DPS: Grubo kršenje standarda i novinarske etike - Volim Podgoricu

DPS: Grubo kršenje standarda i novinarske etike

Prilog koji je juče emitovan u Dnevniku 2 i 3, a odnosi se na smjenu predsjednika Savjeta RTCG-a, predstavlja grubo kršenje profesionalnih i etičkih standarda od strane uredništva Javnog servisa, ocijenili su dans iz Demokratske partije socijalista.

U saopštenju DPS-a se navodi da je izvještavajući o smjeni predsjednika Savjeta RTCG, uredništvo zakonsku odluku jednog nezavisnog tijela smjestilo u kontekst predsjedničke kampanje, i to tako što su, kako tvrde, u Dnevniku emitovane reakcije opozicionih stranaka i NVO sektora koje su sadržale optužbe i uvrede na račun DPS i njegovog predsjedničkog kandidata.

“Napominjemo da niko iz RTCG nije kontaktirao Demokratsku partiju socijalista i tražio komentar na niz kleveta emitovanih u prilogu. Smatramo da je ovakvim pristrasnim i diskriminatorskim odnosom prema najjačem subjektu na političkoj sceni, rukovodstvo RTCG neke druge interese stavilo iznad javnog interesa. O ovom grubom kršenju standarda i novinarske etike obavijestićemo OEBS, AEM i Savjet RTCG”, zaključuje se u saopštenju DPS-a.

CdM

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com