Ko je potpisao za Blažića, može podržati drugog kandidata - Volim Podgoricu

Ko je potpisao za Blažića, može podržati drugog kandidata

Svi potpisi građana dati za podršku Đorđiju Blažiću kao kandidatu za predsjednika izbrisani su iz baze podataka Državne izborne komisije onoga trenutka kada je Blažić povukao kandidaturu, rekao je za Pobjedu Veljo Čađenović, generalni sekretar Državne izborne komisije.

“Mi u DIK-u donijeli smo jednoglasnu odluku da svi potpisi koji su bili dati kandidatu koji je povukao kandidaturu za predsjednika, budu izbrisani iz naše baze podataka i potpuno su slobodni. Ti birači mogu sada potpise da daju nekom drugo ako hoće. Više nije važno da li je i koliko bilo zloupotrijebljenih potpisa za Blažićevu kandidaturu”, rekao je Čađenović.

Blažić je predao Državnoj izbornoj komisiji oko 8.000 potpisa, od čega oko 1.500 nijesu bili validni, a više od 600 je bilo duplih.

Više od 350 potpisa poklapalo se sa potpisima kandidata Marka Milačića, oko 150 sa listom Vasilija Miličkovića, a malo manje podudaralo se sa potpisima podrške Hazbiji Kalaču.

Blažić je povukao kandidaturu za predsjednika Crne Gore i podržao kandidata većeg dijela opozicije Mladena Bojanića.

Građani su prethodne sedmice prijavljivali da se njihovi potpisi nalaze na listama kandidata Milačića, Miličkovića i Kalača, a Centar za demokratsku tranziciju podnio je njihove prijave Tužilaštvu, koje je u petak pokrenulo istragu tim povodom.

Pobjeda

1 komentar

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com