Đurić: Udarali su me, nabili mi pušku u stomak i prijetili nožem - Volim Podgoricu

Đurić: Udarali su me, nabili mi pušku u stomak i prijetili nožem

Albanski separatisti, uz podršku pojedinih međunarodnih zapadnih krugova, juče su na brutalan i nasilan način napali srpski narod na sjeveru Kosova i Metohije, kazao je direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju u Vladi Srbije, Marko Đurić.

Đurić je poručio da je cilj napada bio da nasiljem i zastrašivanjem, i sa “do zuba naoružanom falangom, oružane sile okupiraju sjever Kosova i Metohije”, prenosi RTS.

Poručio je da je ponosan na građane Kosovske Mitrovice koji su se goloruki i na miran način “suprotsavili nasilju i teroru.”

“Da nije bilo jednog poziva iz Beograda, teror prema Srbima na Kosovu i Metoihiji bi bio nastavljen”, rekao je Đurić.

Smatra da je važno da srpska i međunaordna javnost bude upoznata sa onim što se dešavalo juče.

“Mi smo sazvali sastanak okruglog stola na kome je trebalo da se razgovara kako da prevaziđemo probleme i dođemo do kompromisa. O njemu smo u skladu sa svim sporazumima uredno obavijestili međunarodne misije i predstavnike privremenih organa u Prištini”, rekao je Đurić.

Istakao je da je laž da kosovske vlasti nisu bili blagovremeno obaviještene o njegovom dolasku, jer je, kako tvrdi, najava poslata više od 70 sati prije skupa.

Kako je rekao, kada su vidjeli da je u Sjevernoj Mitrovici počeo razgovor o budućnosti na slobodan način, kosovske vlasti su na goloruk narod poslale do zuba naoružanu policiju da tuče nenaoružane ljude.

“To je sramota onih koji su to učinili i onih koji su se prećutno sa time saglasili”, poručio je Đurić.

Opisao je da su tada počeli da kundacima biju poslanike, obične građane, žene, da ih šutiraju i da bacaju šok bombe, prenosi RTS.

Kako je rekao, pokušali su da ponize srpske predstavnike tako što su ga vukli „kao psa za kravatu po zemlji”, da ga ponize “misleći da tako mogu da ponize Srbiju i srpski narod.”

“Nakon toga, mene su stavili u jedan od transportera i proveo sam naredni period tako što su me udarali”, naveo je Đurić.

Dodao je da je dobro, iako je dobio nekoliko udaraca.

Tvrdi da su mu pripadnici policije sve vrijeme spuštali glavu na koljena i pravili selfije sa njim.

“Pokušavali su da me zastraše time što su mi držali nabijen kalašnjikov u stomak sve vrijeme. Jedan je izvukao nož i prijetio mi”, naglasio je Đurić.

Kako je rekao, na putu do Prištine su pjevali “Alahu ekber” i još neke druge pjesme.

“Izveli su me iz transportera i vodili su me kroz glavne ulice Prištine. Stavili me u podrum”, rekao je direktor srpske Kancelarije za KiM.

Na novinarsko pitanje o pomenutom pozivu iz Beograda kojim je zaustavljen teror nad Srbima, kako prenosi RTS, Đurić je rekao da o detaljima tog poziva ne može da govori, ali je poručio da su srpski predstavnici sa Kosova i svi ostali dobili jasnu poruku predsjednika Vučića.

“Na Kosovu i Metohiji neće niko nikada moći da ponovi ‘Bljesak’ i ‘Oluju’, i to se odnosi na Srbe sa sjevera Kosmeta kao i na Srbe u enklavama”, rekao je Đurić i dodao: “Mi ovime nismo pokolebani i to javnost treba da zna”.

“Radićemo da ojačamo naše strukture na Kosovu i Metohiji. A oni koji su ovo uradili najviše bi voljeli da vide Srbe koji su dekor u njihovim lažnim vladama, koji nisu u poziciji da riješe nijedan problem”, istakao je Đurić.

Naveo je i da je u petak sa predsjednikom Srbije aleksandrom Vučićem bio na sastanku u Briselu, kada se, tokom razgovora, nasmiješio na nešto što je iznijela albanska strana, jer mu je “izgledalo potpuno besmisleno”, a onda je sa te, albanske strane, kako prenosi RTS, “stiglo ‘siktanje’ i prijetnje”.

“Predsjednik Vučić nije to dozvolio i sasjekao je taj način obraćanja. Ali, već tada je bilo jasno u kom pravcu stvari idu – da se obesmisli dijalog i potkopa šansa za postizanje kompromisa”, rekao je on.

Najavio je da će danas u Beograd doći jedan predstavnik EU i da će o tome javnost obavijestiti predsjednik Srbije.

Vijesti

1 komentar

  1. An attention-grabbing dialogue is value comment. I believe that you need to write more on this matter, it won’t be a taboo subject however usually individuals are not sufficient to speak on such topics. To the next. Cheers

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com