Marković uspješno operisan - Volim Podgoricu

Marković uspješno operisan  

Božo Marković je 10. marta, na utakmici protiv Mladosti kraj Bistrice (0:0) u 23. kolu, pokidao prednje ukrštene ligamente, a operisao se 5. aprila prije tačno sedam dana u KC u u Podgorici.

Operacija je protekla u najboljem redu, a hrabri centarfor nije klonuo duhom.

“Prezadovoljan sam kako je protekla operacija, doktor Nikola Bulatović takođe, tako da je najteže prošlo. Želim da zahvalim doktoru Bulatoviću”, rekao je Dnevnim novinama 28-godišnji Nikšićanin.

Povreda je, za jednog od omiljenih igrača navijačima Sutjeske, došla u nezgodnom trenutku igrao je u sjajnoj formi, na svom kontu je imao sedam postignutih golova i bio je drugi strijelac lige, titula se smiješila…

“Poremetila me je, jer sam želio da na pravi način proslavim titulu sa mojim klubom. Posebno, jer smo se čitave sezone borili i puno toga žrtvovali i kada je bilo najljepše desila se teška povreda”, govori Marković o jednoj od najtežih povreda u svijetu sporta, ali ne očajava, jer to ne rade borci.

“Mogu da kažem da me je ojačala. Odmah sam se pomirio s tim i namjestio glavu da se vratim na pravi način”

 

Junak iz Nikšića ima usađenu čeličnu volju! Čim je saznao da mora na operaciju, krenuo je da trenira vratilo, razboj…

“To sam radio da bih došao u odličnom stanju na operaciju, jer koliko ojačaš mišić, toliko će oporavak bolje ići. Odakle volja? Čitav život sam u treningu, a kada čovjek ima volju, ništa nije teško. Naročito poslije poruka podrške. Kada vidiš da je ljudima stalo, onda dođe ta ogromna pozitivna energija”, jasan je bivši špic Mornara, Mladosti, Dečića, Čelika i Jedinstva.

Marković je širio pozitivan duh gdje god je igrao, “romantičare” je onim golom protiv Videotona u Sekešfehervaru (Videoton Mladost 2:1) u 1. kolu kvalifikacija Lige Evrope “pogurao” do Sevilje i istorijskog uspjeha ljeta 2013. Međutim, najvoljeniji je u svom Nikšiću, jer Nikšićani znaju koliko vještom golgeteru znači Sutjeska.

“Moram reći da mi je puno srce zbog podrške. Osjećam se zaista sjajno. Porodica, prijatelji, saigrači, treneri, uprava kluba, cjelokupna javnosti i naravno moje Vojvode… Svi su mi pružili podršku, a ja im poručujem da ću se vratiti. I neću im zahvaliti sada, jer ću dati sve od sebe da im zahvalim igrama na terenu, gdje je najbitnije”, jasan je napadač koji bi na terenu mogao da se nađe kroz šest mjeseci.

Nakon 28. kola, Sutjeska ima 15 bodova više i utakmicu manje u odnosu na drugoplasiranu Budućnost, a to znači da je treća titula (nakon lovora 2013. i 2014) nadomak stadiona kraj Bistrice. Naravno, Božo je imao veliki udio na šampionskom putu sa sedam pogodaka.

“Titula jeste blizu, ali sve dok je matematički ne osvojimo, nema opuštanja. Čak i kada je, ako bog da, osvojimo treba da nastavimo u istom ritmu”, jasan je Marković, koji prati utakmice najdražeg kluba u kojem je odrastao…

“Drago mi je zbog mog doprinosa, jer se radi o mom voljenom klubu. Međutim, ja sam samo jedan šraf u ekipi. Sutjeska je pravi kolektiv i to donosi rezultat”, podvukao je napadač koji je ljetos postigao jedini gol u dvomeču protiv Levskog iz Sofije u 1. kolu kvalifikacija za LE.

Dnevne novine

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com