Home / NOVOSTI / Dedeić: U hajku protiv nas se uključili lažni Srbi, uticajni pojedinci iz Mitropolije crnogorsko-primorske

Dedeić: U hajku protiv nas se uključili lažni Srbi, uticajni pojedinci iz Mitropolije crnogorsko-primorske

Iako to nisam želio, u posljednji čas sam se kandidovao iz obaveze prema ljudima u Izbornom štabu koji su mjesec dana radili tehničke poslove sa ciljem da Srpska koalicija ima kandidata, saopštio je danas kandidat Srpske koalicije za predsjednika Crne Gore, Dobrilo Dedeić.

 “U međuvremenu su se u hajku protiv nas uključili i lažni Srbi, uticajni pojedinci iz Mitropolije crnogorsko-primorske i pogotovo Budimljansko-nikšićke koji imaju cilj da formiraju tzv. ”Pravoslavnu crkvu u Crnoj Gori”. Zato su javno i otvoreno podržali druge kandidate, igrajuću na rezervnu ”crnogorsku kartu”. Ako im ne može biti da srpsko kolo vode u Beogradu, vodiće, izgleda, crnogorsko na Cetinju i u Podgorici. ”Demokratija” u crnogorskoj državi neće biti očajna zbog gubitka istine. U ime Srpske koalicije na ovim izborima saopštavao sam samo istinu jer nisam znao kojim drugim oružjem razobličiti katastrofu u koju je doveden drugi po brojnosti narod u Crnoj Gori”, istakao je Dedeić.

On je dodao da se kandidovao pretposljednjeg dana za predaju listi potpisa podrške zato što su mjesec dana prije toga vodili pregovore sa šestoricom ljudi koji su slovili kao mogući predstavnici Srpske koalicije na predsjedničkim izborima.

“Za to vrijeme, tokom pomenute četiri sedmice, prikupaljali smo potpise podrške. Svaki od šest kandidata važe, neki kao više, a neki manje društveno poznati borci za prava srpskog naroda. Petorica među njima su odustajali u terminima dogovorenim za predaju kandidature. Dvojica su, na kraju, priznali da to rade zbog apanaža ili honorara koje dobijaju od pseudosrpskih krugova bliskih DPS-u, te da im određeni egzistencijalni problemi zbog toga ”vise” nad glavom. Sve u svemu, dovoljno razloga da se častan Srbin koji razumije mehanizme kojima se uništavaju Srbi u Crnoj Gori, komotno ispovraća. Sve što pristojan čovjek, u ovakvim okolnostima, može da ukalkuliše i uradi, uradio sam”, kazao je Dedeić.

Po njegovim riječima, Srbima niko nije kriv, sem oni sami.

“Srbi u javnom životu nemaju ljude sa hrabrošću, imaju isključivo pojedince koji kalkulišu ličnim interesom i uvijek ga pretpostave nacionalnoj ideji. Srećom, dosta maski je popadalo, a borba i razobličavanje tek predstoje. Ako smo kao narod na putu da budemo asimilovani, ostaće, u periodu pred nama, zapisano zašto i zbog kojih ”gromada” sa javne pozornice i ”iza kulisa” se to dešava. Nisam, svakako, zadovoljan izbornim rezultatom, ali još manje vjerujem da su izbori u Crnoj Gori fer. Zato sam i nastupio kao jedini antisistemski kandidat”, kazao je Dedeić.

On je rekao i da mu utjeha ne treba.

“Ali znam da sam ispričao priču koju desetine drugih nisu smjeli. Vjerujem da je moglo biti boljih kandidata od mene, ali, eto nije se, među Srbima, pojavio bolji sa petljom. Zahvaljujem svim biračima koji su mi na predsjedničkim izborima ukazali povjerenje. Ponosan sam na svakoga od njih i vjerujem da su oni kvasac koji je aktuelizovao, u mjeru u kojoj je to bilo moguće, neki drugi pogled na sadašnjost i budućnost Crne Gore”, poručio je Dedeić.

(Vijesti)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *