Početna » PG INFO » Aktuelno » PODGORICA: Vatrogasci spasili čovjeka od pada u Moraču

PODGORICA: Vatrogasci spasili čovjeka od pada u Moraču

Služba zaštite Glavnog grada je u toku prethodne nedjelje imala 50 intervencija različitog tipa, od kojih je najzahtjevnije bilo spasavanje lica sa litice na obali ušća Zete u Moraču gdje je korišćena specijalna oprema za ovu vrstu spasavanja i vještine neophodne za bezbjedno izvođenje akcije. Specijalistički alpinistički tim Sluzbe zaštite sa kolegama i ekipom HMP na bezbjedan način izvukli su teško povrijeđeno lice i predali ga na dalji tretman medicinskim ekipama. Ekipe Službe intervenisale su na 23 lokacije po prijavama za požare, prijavljena je jedna poplava i izvršeno osam prevoza vode, uz 18 ostalih vrsta intervencija.

Osim pomenutih aktivnosti, u prethodnoj nedelji nastavljena je distribucija vode u selima GO Golubovci. Služba zastite preventivno je krčila i uklanjala biljni otpad iz park šume na Zlatici zajedno sa gradskim preduzećima Zelenilo i Čistoća, a naše ekipe su obezbjeđivale košarkaške i fudbalske utakmice odigrane u SC Morača i na gradskim stadionima.

U toku prethodne nedelje u Službi zaštite Glavnog grada nastavljene su aktivnosti prema planu za pripremu voznog parka za predstojeću požarnu sezonu. Jedno vozilo u potpunosti je reparirano i spremno za terenski rad, a radovi se nastavljaju na ostlim vozilima kojima raspolaže Služba zaštite.

 

Check Also

Požari u Nikšiću: Vatrogasci lani gasili 1.011 požara

Pripadnici nikšićke Službe zaštite i spasavanja lani su intervenisali 1.011 puta, 155 više nego 2016. ...

UŽAS: Žena pala kroz prozor dok je pušila cigaretu

Četrdesetčetvorogodišnja Nišlijka pravim čudom je prošla bez ozbiljnijih povreda nakon što je ispala kroz prozor ...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *