PODGORICA: SLUČAJ “LAŽNI POLICAJAC”: Markuš traži sporazumno priznanje krivice - Volim Podgoricu

PODGORICA: SLUČAJ “LAŽNI POLICAJAC”: Markuš traži sporazumno priznanje krivice

Bojan Markuš (27), koji je optužen da se lažno predstavljao kao policajac i tako pretresao građane, predao je Tužilaštvu predlog o sporazumnom priznanju krivice povodom ovog djela a u predmetu u kojem je oštećeni Ernad Ćatović.

Podsjećamo, protiv Markuša se vodi i drugi postupak zbog lažnog predstavljanja kao službeno lice.

Pretres, skidanje i CB Podgorica

U ovom predmetu, Markuš se tereti da se 10. januara oko 20.30, na mjestu Skaline u Podgorici, lažno predstavio Ćatoviću kao policajac i pretresao ga.

Kako se dalje navodi u optužnici, nakon toga on je od oštećenog zatražio da izvadi sve stvari koje ima kod sebe, što je on i učino. Markuš mu navodno posle toga saopštava da mora da ga povede u Centar bezbjednosti Podgorica.

Ćatović je u izjavi kod tužioca ranije kazao da mu je te noći prišao Markuš i da je kod sebe imao značku, pištolj i motorolu. Dodao je da je postupio po njegovom zahtjevu za pretres i da su se spustili niz stepenice kod Skalina.

Nakon toga, kako je naveo Ćatović, optuženi je od njega tražio da se skine go što je on odbio, a zbog čega ga je Markuš udario u lice.

Takođe tada mi je rekao da moram da pođem sa njim u CB, na šta sam ja pristao. Tu je izvadio motorolu, počeo da se vrti oko mene i da priča sa nekim. Međutim, nakon toga je otišao sa lica mjesta, a ja sam pozvao policiju i prijavio događaj”, rekao je Ćatvoić.

Markuš kontrolisao Ćatovića sedam puta?

On je ranije kazao da mu je Markuš više puta prilazio i predstavljao se kao policajac, ali nije reagovao jer je tada mislio da je on stvarno službenik policije jer mu je pokazao legitimaciju.

To se dešavalo sedam puta, u periodu od maja 2017. do januara ove godine. Te noći sam mu tražio da mi pokaže legitimaciju, što je on odbio navodeći da se mi poznajemo od ranije i da nema šta da mi se predstavlja”, izjavio je ranije oštećeni.

Naredno suđenje za ovaj predmet zakazano je za 4.maj.

izvor: cdm.me

1 komentar

  1. Thank you for making the trustworthy attempt to speak about this. I think very sturdy approximately it and would like to read more. If it’s OK, as you achieve extra intensive wisdom, would you mind including extra articles very similar to this one with additional information? It will be extraordinarily useful and helpful for me and my friends.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com