Marković traži da se riješi problem ilegalnih taksista - Volim Podgoricu

Marković traži da se riješi problem ilegalnih taksista

Rezultati naplate budžetskih prihoda su iznad plana, a Vlada će u narednom periodu pokušati da riješi problem ilegalnih taksista.

Premijer Duško Marković održao je sastanak sa inspekcijskim organima i utvrdio da se prihodi budžeta realizuju od početka godine iznad plana i iznad prošlogodišnjih rezultata, te da su ukupni ekonomski rezultati dobri i da je “sa nivoa Vlade u velikoj mjeri odgovoreno na izazove povećanja budžetskih prihoda”.

Kako je saopšteno iz Vlade, Poreska uprava je prezentirala rezultate prema kojima je u martu 2018. prihodovano 107.616.690,35 eura, 11.473.806,35 eura više od planiranog odnosno 15.580.506,94 eura više nego u martu 2017. godine. Ukupno je, kako se dodaje, u prvom kvartalu 2018. Poreska uprava prihodovala 233.422.935,62 eura, oko 15 miliona iznad plana odnosno 27 miliona više nego u prvom kvartalu 2017.

“Uprava carina je u I kvartalu 2018. ostvarila ukupnu naplatu od 142,6 miliona eura, 10,3 miliona odnosno 7,86 odsto više nego u I kvartalu 2017. Na sastanku je ukazano na potrebu sagledavanja evidentiranog rasta prihoda za 2018. u odnosu na činjenicu da se ove godine obračunava uvećana stopa poreza na dodatu vrijednost. Uprava za inspekcijske polove je sačinila Dinamički plan angažovanja svih inspekcija sa posebnim fokusom u oblasti tržišta rada”, saopšteno je iz Vlade.

Naloženo je održavanje sastanka rukovodstva Poreske uprave i drugih nadležnih organa kao i ostalih uključenih strana sa predstavnicima Strukovnog sindikata taksista Crne Gore pri Uniji slobodnih sindikata Crne Gore, na temu rješavanja problema ilegalnih taksista.

Sastanku su prisustvovali potpredsjednik Vlade za ekonomsku politiku i finansijski sistem i ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja Milutin Simović, potpredsjednik Vlade za politički sistem, unutrašnju i vanjsku politiku i ministar pravde Zoran Pažin, ministarka ekonomije Dragica Sekulić, generalni direktor Direktorata za poreski i carinski sistem u Ministarstvu finansija Novo Radović, direktori Poreske uprave Miomir M. Mugoša, Uprave carina Vladan Joković i Uprave za inspekcijske poslove Alija Košuta, sa saradnicima.

Vijesti

1 komentar

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com