Podignuta optužnica protiv saradnika ubijenog Luke Radulovića

Više tužilaštvo u Beogradu podiglo je zbog trgovine drogom optužnicu protiv troje saradnika Luke Radulovića ubijenog u noći između utorka i srijede u Beogradu, koji za razliku od njega, nisu priznali krivično djelo i koji su i dalje u pritvoru.

Radulović se mjesec dana prije ubistva, 9. marta, u ovom slučaju nagodio sa Tužilaštvom za organizovani kriminal da za kaznu od tri godine zatvora prizna krivicu za dilovanje kokaina, nakon čega je pušten iz pritvora da na slobodi čeka pravosnažnost presude i izvršenje kazne.

Do toga međutim nije došlo, jer je najprije izbjegavao da primi presudu, koju je na osnovu sporazuma donio Specijalni sud, a prije dva dana je ubijen u jednoj pivnici u centru grada.

Nakon njegovog priznanja tužilaštvo za organizovani kriminal je slučaj protiv ostalo troje okrivljenih prebacilo Višem tužilaštvu koje je 18. aprila podiglo optužnicu protiv njih i proslijedilo je Višem sudu u Beogradu.

Luka Radulović/Foto: Facebook/Luka Radulovic

Optužnicom su obuhvaćeni Nebojša Stošić Dunda, Milka Gajić zvana Milkica i Aleksa Milosavljević.

Na teret im se stavlja po jedno krivično djelo “neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga”.

Portparol suda Bojana Stanković rekla je Tanjugu da je sud produžio pritvor prema svo troje optuženih, zbog postojanja okolnosti koje ukazuju da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično djelo.

Stošić, Milosavljević i Gajićeva su optuženi da su od maja do hapšenja 25. oktbora 2017. godine kupovali kokain radi dalje prodaje.

Oni su 25. oktobra uhapšeni u akciji zajedno sa Radulovićem koji je prethodno Milosavljeviću prodao 97,92 grama kokaina, a Stošiću 18, 26 grama. Pretresom stana Milke Gajić pronađeno je još 11, 37 grama kokaina.

Droga, kokain/Foto-ilustracija: Profimedia/Panthermedia

Prema sporazumu sa tužilaštvom, Radulović je priznao da je 25. oktobra preprodao 116 grama kokanina, nakon čega je uhapšen, dok je u njegovom stanu pronađeno još 0,25 grama kokaina.

Radulović je policiji poznat kao narko-diler, a široj javnosti kao vozač “bentlija” koji je presjekao kolonu vozila predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, u septembru prošle godine, zbog čega je, u odvojenom krivičnom postupku u osnovnom sudu, bio optužen za ugrožavanje bezbjednosti predsjednika.

Njega je tražilo i austrijsko pravosuđe zbog pokušaja ubistva jednog Rumuna u diskoteci u Beču u martu ove godine, ali Srbija ne izručuje svoje državljane.

Što se tiče slučaja Bentli, pored Radulovića optuženi su i njegovi saputnici iz automobila Miloš Tančev i Stevan Dukić koji su u pitvoru zbog sumnje da su učestvovali u ubistvu u “Nani” početkom decembra.

Suđenje u slučaju Bentli vodiće se pred Prvim osnovnim sudom u Beogradu, iako je istragu sprovelo Više javno tužilaštvo.

loading...
Tagovi
prikaži više

Slične Objave

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button
Close
Close