Mihailo: Više se ne bavim Lajovićem, to je siromah i treba ga žaliti - Volim Podgoricu

Mihailo: Više se ne bavim Lajovićem, to je siromah i treba ga žaliti

Mitropolit Crnogorske pravoslavne crkve Mihailo kazao je za Standard da više ne razmišlja o bivšem svešteniku CPC Lavu Lajoviću, jer je, kako je poručio, to za njega završena stvar. Lajović je, bez obzira što je isključen, u nedelju 15. aprila, služio liturgiju u Hramu Svete Paraskeve u Danilovgradu, ali mitropolit CPC ističe da ga to “ne zanima”.

Mihailo: Više se ne bavim Lajovićem, to je siromah i treba ga žaliti

“Više se ne bavim Lajovićem, to je za mene završen slučaj. Treba ga pustit, to je jadan siromah, njega treba žaliti. Ima takvih još najvjeroavantije, kao što ima i u Vladi Crne Gore onih koji podržavaju Srpsku crkvu”, kazao je Mihailo za Standard.

On je istakao da je sve što je imao da kaže objavljeno u medijima u zvaničnom saopštenju CPC.

“Uvijek će biti tako nekih incidentata i izleta. Uvjek će neki velikosrpski elementi pokušavati da urade nešto protiv CPC, ali najvažnije je da se ovo sad završilo. Idemo dalje svojim putem i sve će biti dobro uz božiju pomoć“, rekao je Lajović.

Sveštenik Crnogorske pravoslavne crkve Lav Lajović isključen je iz te vjerske organizacije, krajem marta jer je, kako su kazali, radio u suprotnosti sa kanonima i crkvenim pravilima i davao sebi prava koja mu ne pripadaju.

lajovic

Lajović je, kako su kazali iz CPC, davao sebi prava koja mu ne pripadaju, samovoljno se ponašao i “dovodio u zabludu vjerni narod“.

Nezvanično, vrh CPC Lajovića je optužio da sa “DPS-om i četničkim elementima radi na razbijnju Crnogorske crkve”.

Lajović je, bez obzira što je isključen, u nedelju 15. aprila, sa sveštenstvom služio liturgiju u Hramu Svete Paraskeve u Maloj Zagredi u Danilovgradu.

Lajović je pred okupljenim vjernicima Podgoričko dukljanske eparhije negirao optužbe da je “ikad išta radio ili govorio protiv CPC, spletkario, vrijeđao, zavodio vjerni narod ili sarađivao sa Srpskom pravoslavnom crkvom”.

“Nikakvog crkvenog suda nije bilo, niti da je bilo koji dokaz o tome pružen u javnosti za sve ovo vrijeme, za tako teške optužbe i kvalifikacije”, rekao je Lajović.

(Standard)

1 komentar

  1. E ko ovima vjeruje i za ovakvim tipovima ide, treba ga stvarno zalit. Stvarno ste svi skupa za zaljenje. Ne zna se ko je gori. Miras ili Lav LaZoVic

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com