EKSPLOZIJA U PODGORICI: Umalo stradale slučajne prolaznice - Volim Podgoricu

EKSPLOZIJA U PODGORICI: Umalo stradale slučajne prolaznice

Nepoznati napadači bacili su eksplozivnu napravu u dvorište T.R. u podgoričkom naselju Momišići, saopšteno je „Danu” iz Uprave policije. Eksplozija je odjeknula oko 45 minuta iza ponoći, u noći između utorka i srijede. Eksplozivna naprava je bačena u dvorište kuće u Belvederskoj ulici. Prilikom detonacije, srećom, nije bilo povrijeđenih, iako su u momentu aktiviranja eksplozivne naprave ulicom prolazile tri djevojke.

T.R. nije poznat policiji kao počinilac krivičnih djela, zbog čega je istražiteljima teže da utvrde motiv napada.
Odmah nakon eksplozije na lice mjesta izašla je patrola policije, koja je obavila uviđaj i sa vještakom za požare, eksplozije i havarije izuzela dokaze koji su upućeni u Forenzički centar.
Ovo je samo jedan u nizu bombaških napada u Crnoj Gori, koji se uglavnom dešavaju u Podgorici. Tokom 2017. godine registrovano je 37 krivičnih djela počinjenih aktiviranjem eksplozivnih naprava, dok je podmetanje požara zabilježeno u čak 119 slučajeva.Prema podacima MUP-a, prošle godine registrovana su 54 krivična djela izazivanje opšte opasnosti.
Policajci su registrovali i pet krivičnih djela teško djelo protiv opšte sigurnosti, od kojih su četiri izvršena izazivanjem havarija, dok je jedno krivično djelo izvršeno podmetanjem požara. U ovim slučajevima četiri osobe su smrtno stradale, dok je jedna teško povrijeđena.

–Registrovano je 15 krivičnih djela uništenje ili oštećenje tuđe stvari podmetanjem požara, po nepoznatom učiniocu, od kojih su tri rasvijetljena. Registrovana su i 82 događaja izazvana požarima ili aktiviranjem eksplozivne naprave, koja nadležna tužilaštva nijesu kvalifikovala – navodi se u dokumentu policije.
I državni službenici su nerijetko meta bombaških napada. U Baru se često pale automobili službenika Uprave carina, a u Tivtu je nedavno zapaljeno vozilo koje koristi Ivanka Janičić, zamjenica zaštitnika imovinskopravnih interesa Crne Gore. Preliminarni rezultati istrage ukazali su na čvrstu sumnju da je vozilo poliveno benzinom, a nakon toga zapaljeno. Policija ispituje motiv napada na imovinu Janičićeve, a sumnja se da je u pitanju njen posao.

(Dan)

3 komentara

  1. Ima li dana i nocei da detonacija ne odjekne Podgoricom. U niksic noge lete ulicama, sakate se ljudi… A ja ve pitam narode stoko od stoke, sto dade lomiju 54 posto glasova u prvom krugu? Sto si brav, stoka za muzu i gazenje! I treba da vas DPS sve prca, kad ste stoka bez casti i morala , narode crnogoski!

  2. Hi, so much we bookmarked your write-up – Gulvafslibning | Kurt Gulvmand congratulationsAnyway our prayers go with the people in and around the tidal wave we hope your are OK and comfortable too Enjoy your day Flash Factory

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com