Crnogorski trener postaje počasni građanin Sarajeva - Volim Podgoricu

Crnogorski trener postaje počasni građanin Sarajeva

Selektor reprezentacije BiH, trofejni stručnjak Duško Vujošević, biće proglašen počasnim građaninom Kantona Sarajeva, prenosi Sport Klub.

Vujošević, inače rođeni Podgoričanin, vodi reprezentaciju BiH sa velikim uspjehom i trenutno ima realne šanse da povede “Zmajeve” na Mundobasket.

Odluka gradskih vlasti je obrazložena velikim doprinosom Vujoševića za napredak košarke u Bosni u Hercegovini.

Vujošević je za SK izjavio da je priznanje velika obaveza, ali i dodao da će možda slično priznanje dobiti u Beogradu, posthumno.

“To je prvi put u mom životu da me neki grad proglašava počasnim građaninom. Možda ću posthumno i u Beogradu to da postanem, ali za života je to Sarajevo. To je sigurno veliko priznanje i velika obaveza i ja to priznanje prihvatam i tumačim ne samo kao ono što sam uradio kao selektor reprezentacije Bosne i Hercegovine, nego kao razumijevanje nekog mog cjelokupnog rada i životnog angažovanja, koji nije najčešće bio u Sarajevu, ali je nekim tangentama, sticajem raznih okolnosti u kojima se zemlja nalazila, dodirivao Sarajevo. Oni su to prepoznali, cijene i smatram da je to zaista jedna velika obaveza, zato što je i to priznanje upravo toliko veliko”, rekao je Vujošević za Sport klub.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com