PODGORICA: Đurišići se ponovo okupili ispred Opštine - Volim Podgoricu

PODGORICA: Đurišići se ponovo okupili ispred Opštine

Porodica Đurišić ponovo se okupila ispred Opštine Glavnog grada da bi razgovarala sa predstavnicima opštine o zemljištu u Jerevanskoj ulici na Zabjelu.

Vanja Đurišić koji tvrdi da je zemljište njegovo vlasništvo, te da mu je Opština uzurpirala imanje, tražio je prijem kod gradonačelnika Slavoljuba Sijepovića.

“Gradonačelniče siđite dolje da ponovite to što ste rekli, da su parcele koje sam ja zagradio vaša imovina i da su presudom dodijeljene vama. Objasnite to ili pošaljite Direktora direkcije koji vama da je informacije. Već dvije godine ste dobili presudu, ali je parcela i dalje na moje ime. Zašto nijeste u katastar presudom prebacili zemlju na Opštinu Podgorica, ako ste je platili”, pitao je Đurišić ispred zgrade Opštine.

Gepostet von Podrska porodici Djurisic am Montag, 7. Mai 2018

Poručio je da će ovdje svaki dan dolaziti i obraćaće se lično Stijepoviću.

“Zašto kršite zakon, i u zatvor ste me otjerali, ali nema veze. Kažu iz Opštine da ste na terenu, ali javite kada ćete doći, ja ću čekati. Samo se oglasite, prije ste razgovarali sa mnom sad ništa. Vratićete oteto i uzurpirano gradonačelniče”, poručio je Đurišić.

Podsjetimo, Vanja Đurišić je 12, aprila pušten na slobodu, nakon što je odslužio kaznu od 121 dana, zbog kidanja telekomunikacionih kablova u Jerevanskoj ulici, na placu za koji tvrdi da je njegov.

Njegov brat Savo Đurišić je osuđen na uslovnu kaznu godinu dana.

Đurišići su, proglašeni krivim za kidanje kablova u Jerevanskoj ulici na Zabjelu 11. decembra prošle godine, kada je više od 800 domaćinstava na Zabjelu ostalo bez usluga Telekoma.

Telekom je u decembru prošle godine podnio krivičnu prijavu protiv Đurišića zbog kidanja kablova u više navrata, ali je sud ocijenio da nema dokaza da su Đurišići i prije 11. decembra uništavali uređaje.

Kablovi su u decembru prekinuti na zemljištu zbog kog su Đurišići protestovali mjesecima. Tvrde da je oko 1.000 kvadrata ulice njihovo vlasništvo, dok to Glavni grad osporava, navodeći da je zemljište eksproprisano. Prema podacima Uprave za nekretnine, parcele su svojina Glavnog grada, a Đurišić ima pravo korišćenja.

CdM

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com