PODGORIČANIN PRITVOREN ZBOG UBISTVA - Volim Podgoricu

PODGORIČANIN PRITVOREN ZBOG UBISTVA

Vuku M.(38) Crnogorcu  porijeklom iz Podgorice, koji je prije sedam dana pokušao da ubije MMA borca Vladimira Jovanovića, zvanog Maradona, određen je pritvor do 30 dana.

Upucani Maradona oporavlja se na odeljenju intezivne njege Klinike za kardiohirurgiju.

Prema saznanjima medija njega čuvaju po dva policajca u više smjena, tokom cijelog dana, zbog visokog rizika da će neko doći u „lažnu posjetu“ kako bi dovršio započeto.

Kako je za „Blic“ rečeno u Višem javnom tužilaštvu u Pančevu, to tužilaštvo donelo je naredbu o sprovođenju istrage protiv osumnjičenog Vuka M.

“On je saslušan kod tužioca nakon čega je tužilaštvo predložilo sudiji za prethodni postupak određivanje pritvora i to prema tri tačke: da ne bi uticao na svjedoke koje je neophodno ispitati u toku istrage, da ne bi ponovio krivično djelo, odnosno dovršio ono što je pokušao, kao i iz razloga što je za krivično djelo teško ubistvo u pokušaju, za koje je osumnjičen, zaprijećena kazna zatvora preko 10 godina, a zbog načina izvršenja i težine posljedice došlo je do uznemirenja javnosti,” kaže za „Blic“ portparol Višeg tužilaštva u Pančevu Slavica Crvenibubnjević.

Prema njenim riječima, nakon prijedloga tužilaštva sudija za prethodni postupak Višeg suda u Pančevu odredio je pritvor osumnjičenom do 30 dana, a prema svim predloženim tačkama.

Crnogorski državljanin Vuko M. (38) uhapšen je u noći između srijede i četvrtka kada je pokušao da napusti Srbiju, na granici sa Mađarskom, nakon što je prethodno policija raspisala potragu za njim zbog sumnje da ima veze sa pokušajem ubistva MMA borca.

Kako su mediji ranije pisali Vuko, koji je porijeklom iz Podgorice, a živi u Beogradu sarađivao je sa Jovanovićem u biznisu sa kolima, te se ispituje da li su neraščićeni računi oko posla razlog za pokušaj ubistva, ili je Vuka neko unajmio da ubije Maradonu.

Vladimir Jovanović Maradona, MMA borac izrešetan je prošlog ponedjeljka ujutru oko 7.30 ispred vrtića „Kefalica“ u Pančevu, sa sedam metaka.

BLIC/Volim Podgoricu

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com