970x250

AKCIJA POLICIJE: Uhapšene dvije osobe, nađen heroin i municija

Službenici Uprave policije MUP-a – Odsjeka za borbu protiv droga su danas u sadejstvu sa službencima Centra bezbjdenosti Herceg Novi, preduzimajući aktivnosti u cilju sprječavanja tzv. ulične prodaje opojnih droga, pronašli i oduzeli oko 160 grama heroina, metadon i municiju. Dva lica su lišena slobode, saopšteno je iz Uprave policije portalu Volim Podgoricu.

300x250

Naime, službenici Odsjeka i CB Herceg Novi su, 10.05.2018. godine oko 13,00 časova, postupajući na osnovu naredbe nadležnog sudije za istragu, izvršili pretres stana koji koriste S.T. (43) i M.T. (72), oboje iz Herceg Novog. Kada su u stan ušli policijski službenici M.T. je kroz prozor od terase odbacila jednu pvc kesicu, koja je pronađena i oduzeta a u kojoj se nalazila praškasta meterija svijetlobraon boje za koju se sumnja da je opojna droga heroin težine od oko 160 grama. Daljim pretresom policijski službenici su pronašli i odzeli vagu za precizno mjerenje i manju količinu nepoznate praškaste materije. Takođe, pretresom su pronađene i oduzete tri plastične kutijice sa sadržajem tečne materije za koju se sumnja da je opojna droga metadon kao i 53 komada malokalibarske municije.

Pronađena opojna droga, municija i ostali predmeti biće upućeni u Forenzički centar radi vještačenja.

O događaju je obaviješten državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici koji naložio da se S.T. i M.T. liše slobode i da mu se se S.T. privede uz krivičnu prijavu zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga i krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih mateija, a da mu se M.T. privede uz krivičnu prijavu zbog postojanja osnovane sumnje da je počinila krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

loading...
Tagovi
prikaži više

Slične Objave

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button
Close
Close