Obećano-ispunjeno: Podgorica prva uvela Sistem 48, građani aktivni u razvoju grada - Volim Podgoricu

Obećano-ispunjeno: Podgorica prva uvela Sistem 48, građani aktivni u razvoju grada

 

Demokratska partija socijalista je partija koja ne daje prazna predzborna obećanja, zasnovana na nerealnim projektima. Kao odgovoran politički subjekt, pokazali smo da ono što obećamo građanima to I ostvarimo, istakla je Mr Nataša Gazivoda, kandidat za odbornika liste “Za dobro građana Podgorice – Pobjednička koalicija Milo Đukanović”

Saopštenje prenosimo integralno.

Jedan od tih obećanja koji je zaživio u praksi I dokazao da nam je građanin na prvom mjestu, je upravo Biro za komunikaciju i koordinaciju odnose sa građanima. Osmišljen u kampanji za prošle izbore, Biro je formiran na inicijativu gradonačelnika Podgorice Slavoljuba Stijepovića u martu 2015. godine sa ciljem da se stvore uslovi za brz i efikasan način komunikacije građana i organa lokalne uprave, da se gradska uprava približi građanima i da građani na jednostavan i efikasan način rješavaju svoje zahtjeve.

U periodu od nastanka do danas Biro za komunikaciju i koordinaciju odnose sa građanima Glavnog grada primio je oko 11.070 zahtjeva, od čega je na 97 odsto odgovoreno u roku od 48 sati.

Rad Biroa je organizovan svakog dana, uključujući dane vikenda i praznika u periodu od 08 do 24 h. Funkcioniše po principu Sistema 48 u koji su umreženi svi organi lokalne uprave i kao takav je prva služba koja je uvedena u rad jedne lokalne samouprave u Crnoj Gori.

Od uvođenja u rad Sistema 48 benefiti su ostvareni kako za građane tako i za lokalnu samoupravu.

Benefiti za građane se odnose na prijavu problema na jednom mjestu tokom 24 časa svakog dana, brz i efikasan način rješavanja problema, veće učešće u radu lokalne uprave, veća kontrola rada i predlaganje budućih projekata.

Što se tiče benefita za lokalnu samoupravu, oni se odnose na smanjenje ukupnih troškova kroz optimizaciju rada određenih procesa, veću kontrolu rada svih organa lokalne uprave, veću mjerljivost rada pojedinačno svakog organa lokalne uprave, veća efikasnost i transparentnost rada lokalne uprave kao I rast povjerenja građana u lokalnu samoupravu.

I u narednom periodu ćemo nastaviti da podstičemo komunikaciju sa građanima jer na taj način jačamo aktivizam  I njihovu ulogu u kreiranju odluka za dalji razvoj grada. Osim toga, radićemo na dodatnoj promociji Sistema, kako bi svaki građanin prepoznao ova servis kao prvu adresu u komunikaciji sa upravom. Takođe planiramo distribuciju flajera o načinu funkcionisanja ovog servisa, sa račinima usluga gradskih preduzeća. Odgovorna gradska uprava je dostupna građanima 24 sata nedjeljno što je postala I jedno od glavnih obilježja Glavnog grada.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com