PODGORICA: Pronađeno oko 110 kilograma marihuane; jedno lice lišeno slobode - Volim Podgoricu

PODGORICA: Pronađeno oko 110 kilograma marihuane; jedno lice lišeno slobode

Službenici Uprave policije MUP-a – Odjeljenja granične bezbjednosti Tuzi su juče, vršeći poslove obezbjeđenja državne granice, postupajući na osnovu operativnih informacija, zaplijenili oko 110 kilograma marihuane i tom prilikom lišili slobode jedno lice.  U drugoj aktivnosti policijski službenici OGB Tuzi su pronašli i oduzeli pištolj i municiju, saopšteno je iz Uprave policije portalu Volim Podgoricu.

Naime, službenici OGB Tuzi su, 13.05.2018. godine oko 16,00 časova, postupajući na osnovu operativnih saznanja, u mjestu Miljac – Kučka Korita, na pješačkoj stazi koja vodi iz Republike Albanije preko granične linije u Crnu Goru, primijetili četiri lica koja su na leđima nosila džakove i kretala se u njihovom pravcu, i pokušali da zaustave ova lica koja su se oglušila o naređenje da se zaustave, odbacila džakove i dala se u bjekstvo. Nakon kraće potjere policijski službenici su lišili slobode I.P. (31) iz Albanije, dok su se ostala tri lica udaljila preko albanske granice. Službenici OGB Tuzi su o događaju obavijestili kolege iz albanske granične policije.

Pregedom lica mjesta, policijski službenici su pronašli šest jutanih džakova u kojim se nalazila biljna materija tamnozelene boje za koju se sumnja da je opojna droga marihuana, ukupne količine oko 110 kg.

Opojna droga  će biti upućena u Forenzički centar radi vještačenja.

Lice i pronađena opojna droga su predati službenicima Odsjeka za borbu protiv droga radi daljeg postupanja.  I.P. će biti priveden nadležnom tužiocu zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo neovlašćena, proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

Takođe, službenici OGB Tuzi su juče oko 05,40 časova, vršeći poslove obezbjeđenja državne granice, a postupajući po operativnim saznanjima prilikom kontrole pmv „Lada Niva” podgoričkih registarskih oznaka kojim je upravljao M.M. (30), pronašli i oduzeli pištolj i municiju. Naime,  prilikom pregleda vozila policijski službenici su u naslonu zadnjeg sjedišta pronašli i oduzeli pištolj marke  „CZ“ M-57 kalibra 7,62mm sa šest metaka kalibra 7,62mm u okviru.

Uviđaj su izvršili kriminalistički tehničari Centra bezbjednosti Podgorica koji su izuzeli navedeni pištolj, koji će biti upućen u Forenzički centar radi vještačenja, a lice je predato službenicima CB Podgorica na dalje postupanje. O događaju je obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com