Home / NOVOSTI / Kolege poginulog pilota objašnjavaju kako je došlo do velike tragedije (FOTO)

Kolege poginulog pilota objašnjavaju kako je došlo do velike tragedije (FOTO)

Goran Petrović (48) večeras je poginuo u padu sportskog aviona kod aerodroma “13. maj” u Zemun Polju. Kolege o njemu imaju samo riječi hvale. Goran je letuo 15 godina na više tipova vazduhoplova i do sada nije imao nikakvih incidenata.

– Nakon leta u zoni aerodroma, pilot je avionom krenuo u niski razlaz iznad piste, prošao je na 10-tak metara visine iznad piste i po proceduri za taj manevar krenuo pod uglom penjanja od oko 30 stepeni u školski krug. I kad se penjao, avion se zanio u desno i ušao u režim nekontrolisanog leta, gdje pilot nije mogao da upravlja avionom i letjelica je udarila u zemlju. To se zove prevučeni let, kad avion ostane bez sile uzgona usled smanjenja brzine kretanja – kažu kolege sa aerodroma.

Goran Petrović je imao 15 godina iskustva, Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Petrović je leteo na više tipova vazduhoplova, Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Identitet žene koja je bila u avionu sa njim još uvijek nije poznat. Iako je prema prvim informacijama, žena bila na letačkoj obuci, po svemu sudeći, to nije tačna informacija.

Petrović je iza sebe ostavio ženu i dvoje djece.

Prema nezvaničnim informacijama, ultra laki avion CH-601 “Zenair”, koja se srušio je bio privatno vlasništvo pilota Gorana Petrovića.

Ultra laki avion CH-601 “Zenair” bio je privatno vlasništvo pilota Gorana Petrovića, Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Hitna pomoć dobila je u 19.18 časova obavještenje o nesreći, Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Pad aviona prijavljen je Hitnoj pomoći u 19.18 časova. Ekipa je pokušala reanimaciju, ali je, nažalost, mogla samo da konstatuje smrt pilota i njegove saputnice.

 

(Telegraf.rs)

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *