Home / NOVOSTI / Društvo / Marković po treći put obilazi autoput: Pare nisu problem, skratite rokove

Marković po treći put obilazi autoput: Pare nisu problem, skratite rokove

Predsjednik Vlade Duško Marković izrazio je danas, prilikom obilaska gradilišta prioritetne dionice Autoputa, zadovoljstvo dosadašnjim radovima i zatražio od svih subjekata uključenih u projekat dodatne napore i zalaganje kako bi aktivnosti bile još intenzivnije, a naš najvažniji infrastrukturni projekat završen što prije i na najvišem nivou kvaliteta.

Na sastanku, kojem su pored predstavnika Vlade kao investitora i kompanije CRBC kao izvođača, prisustvovale i delegacije Monteputa, Državne komisije za reviziju i francusko-italijanskog konzorcijuma Ingerop Conseil & Ingenierie – geodata Engineering, kao nadzornog organa, analiziran je učinak i rad svih komponenti sistema.

“Ocijenjeno je da su dosadašnji radovi izvedeni kvalitetno i, nakon početnih kašnjenja tokom 2016. godine, u predviđenim rokovima. Zaključeno je da je potrebno intenzivirati napore, u dnevnoj komunikaciji ubrzavati realizaciju i gdje je moguće skraćivati rokove kao i da je potrebno što prije okončati rad na poodmaklim projektima snabdijevanja Autoputa električnom energijom i vodom i izrade priključka Smokovac kako bi realizacija tih projekata mogla da počne već ovog ljeta”, navodi u saopštenju.

Na sastanku je ukazano na činjenicu da obje države – i Crna Gora i NR Kina – na ovaj projekat ne gledaju samo sa ekonomske strane već da u njemu vide i rezultat kvalitetnih bilateralnih odnosa i projekat koji može da posluži kao dobar primjer.

Marković je rekao na sastanku da, zahvaljujući uspješnoj ekonomskoj politici Vlade, u budžetu ima dovoljno novca za projekat Autoputa i da neće biti niko zadovoljniji od njega kao predsjednika Vlade da sav predviđeni novac bude potrošen jer će to značiti da su svi predviđeni radovi okončani.

On je, kako je saopšteno iz Vlade, posjetio gradilište Autoputa kako bi se lično uvjerio u tok radova. Tom prilikom je izrazio zadovoljstvo onim što je vidio.

„I danas kao i ranije, imao sam priliku da se uvjerim u veoma intenzivne radove na ovom crnogorskom istorijskom građevinskom poduhvatu koji realizujemo preko kompanije CRBC i njihovih podizvođača. Već sam treći put na ovom gradilištu sa namjerom da podržim izvođača i sve napore koji idu u pravcu toga da se ovaj projekat završi u ugovorenom roku“, naveo je Marković na gradilištu Autoputa kod tunela i mosta u Gornjim Mrkama.

Marković: Zahtjevan građevinski poduhvatMarković: Zahtjevan građevinski poduhvat

Premijer je dodao da je riječ o veoma zahtijevnom i složenom građevinskom poduhvatu koji je izložen raznom vrstama rizika i uticaja, da je bilo i stradavanja radnika te da stoga treba preduzimati sve neophodne mjere na sigurnosti, a da radovi teku nesmetanom dinamikom.

„Danas na ovoj lokaciji vidimo da se radovi nastavljaju intenzivno. U ovom trenutku je angažovano na autoputu više od 3.500 radnika. Gospidin Hej [Šićang, direktor CRBC Crna Gora] mi je rekao da će do kraja mjeseca to biti i oko 4.000 radnika. Zbog toga što se popravljaju vremenski uslovi dopremiće se nove mašine i svi smo raspoloženi, svi imamo namjeru da snažno stanemo uz ovaj projekat i obezbijedimo njegov kvalitetan završetak u roku i naravno u potrebnom kvalitetu”, rekao je Marković.

..

On je iskazao posebno zadovoljstvo činjenicom da je crnogorska kompanija Bemax, izvođač radova na lokaciji koju je obišao, uspjela da zadovolji najviše standarde.

„Želim daim čestitam na tome. To znači da ćemo uz ovaj projekat dobiti i kompanije koje su sposobne da ne samo u Crnoj Gori izvode ovakve projekte već vjerujem da će biti konkurentni i na regionalnom i širem evropskom tržištu. Dakle, čestitke i CRBC-u i Bemaxu kao podizvođaču“, rekao je predsjednik Marković.

Sa predsjednikom Vlade u posjeti gradilištu Autoputa bili su ministar saobraćaja i pomorstva Osman Nurković i ambasador NR Kine Cui Dživei.

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com