Mladići osumnjičeni za krađe po marketima, obijali i sef - Volim Podgoricu

Mladići osumnjičeni za krađe po marketima, obijali i sef

Službenici Uprave policije MUP-a – Centra bezbjednosti Nikšić su, preduzimajući mjere i radnje u cilju rasvijetljavanja krivičnih djela iz oblasti imovinskih delikata, rasvijetlili tri krivična djela i tom prilikom procesuirali dva osumnjičena lica, od kojih je jedno lice bezbjednosno interesantno, saopšteno je iz Uprave policije portalu Volim Podgoricu.

 

Naime, Dežurna služba CB Nikšić je, 08.05.2018. godine oko 00:15 časova, obaviještena od strane dispečera zaštitarske agencije da se aktivirao alarmni sistem na objektu marketa „Svaki dan“ u ulici Peka Pavlovića. Izvršenom blokadom užeg lica mjesta, službenici CB Nikšić zatekli su jedno nepoznato lice, koje je pokušalo da se udalji sa lice mjesta, u čemu je spriječeno od strane službenika policije. Osumnjičeni je lišen slobode i doveden u službene prostorije CB Nikšić, gdje je utvrđeno da se radi o E.M. (18) iz Nikšića. Kriminalističkom obradom, policijski službenici su došli do sumnje da je E.M. u društvu bezbjednosno interesantnog lica B.J. (25) iz Nikšića, upotrebom podesnog sredstva, polomio staklo na marketu „Svaki dan“ i iz njegove unutrašnjosti otuđio alkoholno piće i uređaj za automatsku obradu video zapisa. Policijski službenici su od E.M. oduzeli rukavice i jednu potkapu, tzv. fantomku.

 

Takođe, policijski službenici su daljom kriminalističkom obradom došli do sumnje da su E.M. i B.J. prethodno, 06.05.2018. godine oko 23:30 časova, u naselju Dragova Luka počinili krivično djelo teška krađa na štetu marketu „Idea“, na način što su podesnim sredstvom polomili izlog stakla i tom pilikom iz objekta otuđili veću količinu cigareta, čokolada i alkoholnog pića. Policijski službenici CB Nikšić postupajući po prethodno pribavljenoj naredbi sudije za istragu Osnovnog suda u Nikšiću su izvršili pretres stana i prostorija koje koristi B.J. i to prilikom pronašli dio otuđene robe iz marketa „Idea“ – Dragova Luka, koja je oduzeta. B.J. je lišen slobode.

 

Nadalje, E.M. i B.J. su, 02.05.2018. godine, kako se sumnja, počinili krivično djelo teška krađa u pokušaju na štetu marketa „Idea” u naselju Ćemenca, na način što su prethodno prekinuli dovod električne energije u objektu i tako onesposobili alarmni sistem, nakon čega su upotrebom podesnog sredstva pokušali da otuđe sef sa novcem, koji je bio pričvršćen za zid u jednoj od prostorija objekta, a pošto nijesu u tome uspjeli odustali su od dalje namjere vršenja krivičnog djela i napustili objekat.

 

O događaju je obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Nikšiću koji je naložio da se E.M. i B.J. liše slobode i da mu se privedu uz krivičnu prijavu zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili tri krivična djela i to dva krivična djela teška krađa i jedno krivično djelo teška krađa u pokušaju. Nakon saslušanja, državni tužilac je osumnjičenog E.M. pustio da se brani sa slobode, dok je licu B.J. odredio zadržavanje u pritvorskim prostorijama CB Nikšić do privoda sudiji za istragu Osnovnog suda u Nikšiću.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com