PODGORICA: Izmislile silovanje zbog osvete - Volim Podgoricu

PODGORICA: Izmislile silovanje zbog osvete

Državljanin Srbije nastanjen u Podgorici A. Dolovac (31), rođen u Novom Pazaru, napustio je juče ćeliju spuškog zatvora, gdje je bio zbog sumnje da je silovao devetogodišnju djevojčicu. Dolovcu je pritvor ukinut na predlog tužioca u Višem državnom tužilaštvu nakon dokaza koji su ozbiljno poljuljali sumnju da je počinio djelo za koje se tereti.
Naime, prema nezvaničnim saznanjima „Dana”, nedavno je ponovljeno saslušanje djevojčice čije silovanje je prijavljeno, ali i njene majke, koja je sa osumnjičenim bila u emotivnoj vezi. Žena je na poslednjem saslušanju promijenila iskaz, kada su istražitelji zaključili da je silovanje prijavljeno kako bi se osvetila Dolovcu.
Takođe, prije ovoga, tužilaštu je dostavljen nalaz Kliničkog centra Crne Gore u kojem je, prema saznanjima „Dana”, konstatovana da djevojčica nije imala povrede koje bi ukazivale na to da je žrtva silovanja. Upravo nakon toga, djevojčica i njena majka su promijenile iskaze.

Dolovac je uhapšen krajem marta, kada je majka sa djevojčicom došla u Centar bezbjednosti Podgorica i optužila dugogodišnjeg emotivnog partnera da joj je silovao kćerku. Na naknadnom saslušanju tvrdile su da je djevojčica pet puta bila žrtva seksualnog zlostavljanja očuha. Majka djevojčice tvrdila je čak i da je njena kćerka imala promjene na tijelu i u ponašanju zbog traume koju je doživjela.
Ipak, svi dokazi i istražne radnje doveli su u sumnju ove navode, zbog čega se osumnjični za ovo teško djelo našao na slobodi.
Osumnjičeni je sa djevojčicom, njenom majkom i još jednim djetetom živio u Podgorici.
Iz Uprave policije je nakon hapšenja Dolovca saopšteno da su policajci lišili slobode državljanina Republike Srbije nastanjenog u našoj državi zbog sumnje počinio krivično djelo silovanje na štetu djevojčice od devet godina.

– Djevojčica je u pratnji majke događaj prijavila policiji. Sa djevojčicom je obavljen razgovor u prisustvu službenika Centra za socijalni rad. Djevojčica je potom upućena u medicinsku ustanovu. Lice lišeno slobode je nevjenčani suprug majke djevojčice na čiju štetu je počinjeno krivično djelo. O navedenom događaju je obaviješten nadležni državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu, koji je naložio da se A.D. liši slobode i da mu se, nakon sprovedene kriminalističke obrade, uz krivičnu prijavu privede radi daljeg postupanja – saopšteno je iz Uprave policije nakon hapšenja Dolovca.
Kako je tada saopšteno, djevojčica je nakon višemjesečnog zlostavljanja priznala majci da ju je očuh silovao. Navodno, djevojčica je tvrdila da joj je očuh prvo pokazivao „gole snimke“, nakon čega ju je silovao. Ona je sa kćerkom otišla u Centar bezbjednosti Podgorica, gdje je djevojčica u prisustvu nadležnih organa ispričala stravične događaje i traume koje je preživljavala. Policija je odmah po saslušanju djevojčice i njene majke locirala osumnjičenog, koji je odmah lišen slobode.

Dolovcu je pritvor određen i produživan zbog opasnosti od bjekstva i straha da bi, ukoliko se nađe na slobodi, mogao uticati na svjedoke koji su trebali da budu saslušani u istrazi.
U poslednjem rješenju o produženju pritvora sudije Apelacionog suda naglasile su da je osumnjičeni državljanin Srbije, gdje ima razvijene društvene odnose, pa bi mu više ljudi moglo pomoći u skrivanju u slučaju bjekstva. Strah od bjekstva povećan je činjenicom da A.D. u slučaju osuđujuće presude prijeti visoka kazna zatvora, koja ga ne može ostaviti ravnodušnim.
Takođe, u odluci suda navedeno je i da je u daljem toku postupka neophodno saslušati još svjedoka, što znači da postoji opasnost da bi okrivljeni, ukoliko se nađe na slobodi, uticao na svjedoke i na taj način ometao krivični postupak, zbog čega je produženje pritvora po navedenom pritvorskom osnovu osnovano.
Osumnjičeni je pred tužiocem od početka istrage negirao krivicu, tvrdeći da nikada nije počinio nijedno krivično djelo nad djevojčicom, a kamoli da ju je silovao, pojašnjavajući motive zbog kojih je, kako je tvrdio, lažno prijavljen.

(Dan)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com