Čestitke povodom Dana nezavisnosti - Volim Podgoricu

Čestitke povodom Dana nezavisnosti

Predsjednik Skupštine opštine Bar Radomir Novaković, predsjednik Crnogorske Vladimir Pavićević, nosilac liste Građanskog saveza u Podgorici Ivan Vujović i Crnogorska zajednica u Australiji čestitali su svim građanima Dan nezavisnosti 21. maj.

“Svim građankama i građanima Bara čestitam Dan nezavisnosti Crne Gore, uz želju da nastavimo da koračamo naprijed i da zajednički djelujemo na daljem napretku i afirmaciji građanskih vrijednosti koji karakterišu naš grad”, naveo je u čestitci Novaković.

cakan.jpg

Pavićević je poručio da je Dan nezavisnosti prilika da se podsjetimo slavne crnogorske istorije, tradicije i običaja.

Pavićević je naveo da nas postignuća naših predaka obavezuju da svakoga dana svi zajedno gradimo društvo i državu kojima će se ponositi potomstvo.

“Dvanaest godina po obnavljanju nezavisnosti, naša je obaveza da prevazilazimo podjele koje usporavaju razvoj Crne Gore. Svi građani Crne Gore našu državu treba da doživljavaju kao svoju. To mora da postane naš prioritet broj 1. Zbog toga mi svakodnevno zagovaramo ideju zasnivanja Crne Gore na principima ustavnog patriotizma”, dodao je Pavićević.

On je podsjetio na stav Crnogorske da je ustavni patriotizam budućnost crnogorske države jer je to koncepcija koja podrazumijeva okupljanje oko pune lojalnosti državi i potvrđivanje građanske lojalnosti i razvijanje ustavnih sentimenata.

U ime Građanskog saveza za promjene praznik je čestitao nosilac liste za Podgoricu Ivan Vujović.

“Ovo je praznik svih građana naše domovine i njemu moramo svi jednako da se radujemo jer ovo mora biti zemlja svih nas. Ova država je jednako onih koji su tog 21.maja 2006. rekli “da” crnogorskoj nezavisnosti i onih koji su u tom vremenu drugačije promišljali njenu državnu budućnost. Jedino sa takvim doživljajem Crna Gora može graditi državno jedinstvo i koheziju, jedino tako možemo graditi mostove povjerenja kojima ćemo snažiti državotvorni osjećaj svakog našeg građanina”, poručio je on.

Ivan Vujović

Vujović je istakao da  Crna Gora mora biti država koja pripada jednako svima i čije državne temelje čine jednakost, solidarnost, demokratija i socijalna pravde.

“Za takvu Crnu Goru su se devedesetih, u vremenu zla i progona, borili mnogi oni kojima danas, tadašnji progonitelji, ponovo lijepe etikete izdajnika. Samo slobodna Crna Gora je vječna Crna Gora.  Svi danasnji neprijatelji slobode i demokratije istovremeno su najveća prijetnja njenoj vjecnosti i postojanosti. ranimo Crnu Goru redom,radom, zakonom, pristojnošću, brigom o drugima, čuvanjem njenih dobara, moralom, medjusobnim uvažavanjem. Time se, a ne lažnim patriotizmom, danas bori za Crnu Goru”, naveo je Vujović u čestitci.

Crnogorska etnička zajednica Australije čestitala je Dan nezavisnosti svim građanima Crne Gore koji je doživljavaju svojom domovinom.

“Živimo u nadi da će se Crnogorci koji boluju od štokholmskog sindroma oporaviti u što skorije vrijeme kako bi, uz pomoć vladinih institucija sistema, raskinuli poslednju kariku sa SPC i Crnoj Gori podarili konačnu slobodu. Od Skupštine i Vlade očekujemo da će, konačno, sakupiti dovoljno državničke hrabrosti da dovedu do kraja proces poništenja svih odluka tzv. Podgoričke skupštine i ukinu sve posljedice proizišle iz njenih odluka te da sve otete sakralne objekte vrate u državno vlasništvo”, poručili su u čestitci.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com