PODGORICA: Krenuo protestni marš DF-a ka Spužu - Volim Podgoricu

PODGORICA: Krenuo protestni marš DF-a ka Spužu

Demokratski front (DF) krenuo je danas u 10.30 sati ka Spužu da bi podržali funkcionera tog saveza Milanu Kneževiću, koji se nalazi na izdržavanju zatvorske kazne u ZIKS-u.

Lideri ovog saveza sa pristalicama su se okupili u deset sati ispred zgrade Osnovnog suda u Podgorici gdje su se okupljenim građanima obratili.

Jedan od lidera DF-a Predrag Bulatović istakao je da protestuju zbog utamničenja Milana Kneževića i da bi iskazali protest protiv progona ovog saveza.

“Treba da damo snažnu podršku, regionu i šire, da se mi ne povlačimo i predajemo. Ima da živi ideja izvorne Crne Gore. Sve je počelo 17. oktobra 2015. kada su razbijeni naši mirni protesti. Umjesto da odgovara policija, odgovara Milan Knežević koji je u zatvoru. Toga dana je uz podršku vlasti i jednog djela opozicije, po nalogu američke ambasade razbijen jedan veličanstveni skup. Zbog toga je u zatvoru Knežević, jedini predsjednik jedne partije kojeg je Milo Đukanović smjestio u zatvor”, poručio je Bulatović.

Istakao je da je Knežević u zatvoru jer ima jasne političke stavove.

“Referendum je pokraden, danas DPS slavi 12 godina od pokradenog referenduma. I tada i danas Knežević je govorio da je referendum pokraden i da je u funkciji stvaranja privatne države”, dodao je Bulatović.

Naveo je da će se DF širiti, i da će izdržati svaki pritisak i progon.

Lider PzP-a Nebojša Medojević rekao je da ovaj savez nastavlja svoju borbu.

“Današnji dan je bitan ali posao nije završen. PZP su podržavali nezavisnost ali su sumnjali u namjere Mila Đukanovića, i sumnjali su da će državu pretvoriti u privatno vlasništvo. Uvjek smo znali da Crna Gora mora da nađe diplomatski odgovor protiv diktature Đukanovića. Dok je on na vlasti nema demokratije, država će biti ugrožena od mafije”, jasan je Medojević.

On je kazao da se DF ujedinio i pokazao kako se pruža otpor Đukanoviću i kako se bori protiv diktature.

“Crna Gora mora da bude slobodna i država za sve građane, Ne može da postoji ako u njoj ne postoje slobodni građani. Zato danas krećemo ka Spužu, uvijek se onaj koji se borio protiv nepravde morao da prođe put golgote. Zato danas svi idemo u Spuž da se borimo protiv nepravde i diktature. Dokle bude trajalo Đukanovićevih para, njegovi poslušnici će ćutati”, poručio je Medojević i istakao da je jedinstvo u opoziciji i stavljanje po strani razlika jedini način  da se stane na put Đukanoviću.

Andrija Mandić je čestitao SNP-u pobjedu u Plužinama i poručio je da bi sličan rezultat trebao da se ponovi u Podgorici.

Nakon govora, u 10.30 sati oni su krenuli ka ZIKS-u. Proći će pored Osnovnog suda, Bulevarom pored Ekonomskog fakuteta i takozavnih Pet solitera, a zatim starim putem za Danilovgrad, do ZIKS-a.

Izvor: 

1 komentar

  1. Greetings! I know this is kinda off topic but I’d figured I’d ask. Would you be interested in trading links or maybe guest authoring a blog article or vice-versa? My site addresses a lot of the same subjects as yours and I believe we could greatly benefit from each other. If you are interested feel free to send me an e-mail. I look forward to hearing from you! Wonderful blog by the way!

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com