Evo koliko iznosi prosječna cijena kvadrata u novogradnji - Volim Podgoricu

Evo koliko iznosi prosječna cijena kvadrata u novogradnji

Prosječna cijena kvadratnog metra stana u novogradnji u Crnoj Gori u prvom kvartalu iznosila je 1,16 hiljada eura i manja je 0,9 odsto u odnosu na isti period prošle godine, pokazuju preliminarni podaci Monstata.

“Prosječna cijena kvadratnog metra stana u novogradnji u Podgorici u prvom kvartalu iznosila je 1,14 hiljada eura i veća je 2,1 odsto u odnosu na uporedni period”, navod se u saopštenju.

Prosječna cijena kvadrata u Podgorici veća je dva odsto u odnosu na četvrti kvartal prošle godine.

“Prosječna cijena kvadratnog metra stana u novogradnji u Crnoj Gori u prvom kvartalu u primorskom regionu iznosila je 1,36 hiljada eura, u središnjem 752 eura, dok je u sjevernom regionu 672 eura”, dodaje se u saopštenju.

Razlike tokom godina u prosječnim cijenama kvadratnog metra stana u novogradnji u značajnoj mjeri zavise od učešća stanova solidarne stambene izgradnje.

“Ukoliko je učešće ovih stanova veće, prosječna cijena stana u novogradnji će biti značajno niža, odnosno ukoliko je učešće manje, prosječna cijena će biti veća”, objasnili su statističari.

1 komentar

  1. There a few fascinating points with time in this article but I do not know if I see all of them center to heart. There is certainly some validity but I will take hold opinion until I explore it further. Good article , thanks and that we want more! Put into FeedBurner too

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com