VUJOVIĆ: Manje nepravilnosti, izlaznost u Podgorici pada - Volim Podgoricu

VUJOVIĆ: Manje nepravilnosti, izlaznost u Podgorici pada

Broj evidentiranih izbornih nepravilnosti manji je u odnosu na predsjedničke i parlamentarne izbore, dok je izlaznost u Glavnom gradu nakon 12 sati značajno pala, kazao je za TVCG direktor CEMI-a Zlatko Vujović.

On je saopštio da je u Podgorici nakon 12 sati zabilježen dramatičan pad izlaznosti, pa je prema podacima od 13 sati izlaznost od 33,8 odsto za šest procenata manja u odnosu na izlaznost na parlamentarnim izborima 2016.

“Izgleda da je prvi trend izlaznosti vezan za instrukcije političkih partija. Očigledno da je neka partija dala instrukciju svojim biračima da glasaju do podne, pa smo do tada imali veliku izlaznost, a sada dolazi do pada. Mi uvijek pozivamo birače da u što većem broju izađu da glasaju”, kazao je Vujović.

On je saopštio da nepravilnosti evidentirane do 13 sati ne mogu uticati na regularnost izbora, a kako je dodao Vujović, ne zna da li će doći do značajnog povećanja nepravilnosti tokom dana.

“U ovom trenutku možemo reći da je to značajno manje nepravilnosti nego na predsjedničkim izborima, a dramatično niže nego na parlamentarnim izborima”, kazao je Vujović.

Ako izuzmemo događaj na Koniku, kako ističe Vujović, izborni dan je protekao prilično mirno, na biračkim mjestima nijesu primjećene dramatične nepravilnosti.

Najveći broj nepravilnosti se, kako navodi Vujović, odnosio na povredu tajnosti glasanja.

“Javno glasanje, iznošenje glasačkog listića, vraćanje, što je nazamislivo u modernim društvima, ali nažalost to se dešava u Crnoj Gori. Primjećeno je korišćenje mobilnih telefona na biračkim mjestima, vođenje evidencije od strane politički partija”, kazao je Vujović.

RTCG

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com