Radunović: Ogromni novac i energija, uloženi u projekat “Koalicija za 21. vijek” - Volim Podgoricu

Radunović: Ogromni novac i energija, uloženi u projekat “Koalicija za 21. vijek”

Rezultat lokalnih izbora je, za protivnike režima, najgori od vremena “Mila i Momira”, ocijenio je poslanik Demokratskog fronta Slaven Radunović i nosilac liste na podgoičkim izboima.

Svako  je dužan da uradi analizu ovakvog opšteopozicionog neuspjeha u svim opštinama i da pronađe svoje parče odgovornosti, navodi on.

-I DF, naravno, kao i svi mi pojedinačno. Već uobičajene zloupotrebe državnih resursa, ucjene poslom, otkupljivanje ličnih karata i upotreba “državotvorno svjesnih” mafijaša i batinaša na izborni dan, prepreke su koje su toliko očekivane, da ih je skoro pa neumjesno više koristiti kao opravdanje. S tim, jednostavno, moramo računati sve dok DPS i Milo Đukanović organizuju izbore – navodi Radunović.

On dodaje da opozicioni političari nijesu uspjeli da pronađu put do biračkog tijela režimskih partija.

-Eto, pojavile su se i nove ili skoro nove političke opcije – mladi, hrabri i agresivni iz Prave Crne Gore, “ljekarska lista” UCG, građanski aktivista Saša Mijović… ali rezultat nije bolji, nego još gori, iz vizure kompletne opozicije. Zašto? Odgovor na to pitanje najbolje znaju u SDP-u. Od kad su predali “kazan” Ivanu Brajoviću, predali su mu i birače. Znači, za pobjedu nad diktatorom su nam pored naših hrabrih i nepokolebljivih pristalica, neophodni i glasovi onih koji obično apstiniraju. A njih, uglavnom, nismo ovaj put uspjeli da uvjerimo da izađu na birališta. Zašto? Nije problem bio u izbornim programima ili listama. Bili su razočarani međuopozicionim odnosom. I za to svi snosimo krivicu. Nismo uspjeli da ih ubijedimo da je zajednička opoziciona pobjeda i formiranje nove vlasti moguće u mnogim opštinama – napisao je Radunović.

Funkcioner DF-a navodi i da je ta partija u izborni proces ušla “teško finansijski izranjavana i iscrpljena višegodišnjom borbom na ulici i u sudnici.

– Većina režimske, ali i opozicione Crne Gore, namjerno ignoriše tu činjenicu, kako bi se naš slabiji rezultat na ovim izborima prikazao kao odustajanje naših pristalica od politike beskompromisnog otpora režimu i odbrane tradicionalnih vrijednosti. Jer, upravo je politika “betoniranja” tekovina vladavine Mila Đukanovića u toku, kako bi se obezbijedilo da i nakon njegovog odlaska s vlasti bude “sve je isto samo njega nema”. Određeni centri moći, uz vlast, žele i što jaču kooperativnu opoziciju, tako da su imali svoje izrazite favorite na ovim izborima.  Ako su ogromni novac i energija, uloženi u projekat “Koalicija za 21. vijek” imali za cilj rušenje režima – projekat je potpuno propao, jer je DPS jači nego nikad. Ako je cilj projekta bio slabljenje DF-a, kao glavnog protivnika sluganske državne politike Crne Gore, onda je on djelimično uspio. Naravno, daleko od toga da nisam svjestan mnogih propusta DF-a i dijelom svoje odgovornosti za njih. Siguran sam da ću u nastupajućem periodu naći prikladan način da na njih ukažem i da se prema tome odredim – smatra Radunović.

1 komentar

  1. A cutite stoke jedne nesposobne. Treba vas sve u penziju poslat. Vi ste najvisi krivas sto je DPS sekta na vlasti 30 godina! Sram vas bilo, sto ne radite po terenu, sto ne vodite kampanju kako treba! Nesposobni front! Sto ne izadjete na ulice , nego ucestvujete u farsi i sudskim procesima da zasmijavate narod crnogorski. JEr ste vi isto sto i DPS, banda obicna!

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com