PODGORIČANI imaju PROBLEME sa zakazivanjem u Domu zdravlja - Volim Podgoricu

PODGORIČANI imaju PROBLEME sa zakazivanjem u Domu zdravlja

Nakon ukidanja zakazivanja pregleda u Domu zdravlja Podgorica (DZPG) putem Vibera 1. marta, mnogi građani i dalje imaju problem sa zakazivanjem pregleda u ovoj zdravstvenoj ustanovi. Kako su kazali Dnevnim novinama, ni poslije više poziva, ne uspijevaju da dobiju Call centar, jer je ili zauzet, ili se niko ne javlja.

U te tvrdnje se uvjerila i novinarka ovog lista, koja je dobila vezu tek nakon više bezuspješnih pokušaja. S druge strane, naša sugrađanka nije bila te sreće, te ni poslije dva dana nije uspjela da zakaže pregled.

Ipak, u Domu zdravlja Podgorica mole građane za razumijevanje jer je u pitanju jedini call centar u crnogorskim zdravstvenim institucijama, te se tokom dana obavlja veliki broj poziva.

„Veliki je broj poziva. To je jedini call centar u crnogorskim zdravstvenim institucijama, osim Zavoda za hitnu medicinsku pomoć, koji ima drugu namjenu“, ističu u DZPG.

Neophodno je da, kako navode, i druge zdravstvene institucije, posebno u glavnom gradu, otvore call centre i „izađu u susret građanima i daju im potrebne informacije i omoguće servise preko call centra, poput naše ustanove“.

„Time bi se smanjio pritisak na našu call službu, preko koje građani ne traže informacije samo o Domu zdravlja Podgorica, već praktično o svim drugim subjektima u zdravstvu“, napominju u DZPG.

Podsjećamo, Dnevne novine su ranije pisale o ovom problemu, kada su iz Doma zdravlja građane uputili na zakazivanje putem sistema eZdravlje.

U toj zdravstvenoj ustanovi su kazali da Call centar radi redovno, ali da se dnevno obavlja preko 3.000 zakazivanja, te da je to razlog što je neophodno samo malo strpljenja da bi se veza oslobodila. Takođe, kako su naveli, potrebno je još vremena da servis eZdravlje zaživi i da će se tada zakazivanje odvijati bez problema.

Dnevne novine

1 komentar

  1. Awesome blog! Is your theme custom made or did you download it from somewhere? A theme like yours with a few simple adjustements would really make my blog jump out. Please let me know where you got your theme. Cheers

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com