Marilyn Mazur’s Shamania gostuje u Podgorici - Volim Podgoricu

Marilyn Mazur’s Shamania gostuje u Podgorici

S ponosom najavljujemo koncert višestruko nagrađivane kompozitorke i perkusionistkinje Marilyn Mazur iz Danske koji će biti održan u petak, 8.juna u Velikoj sali KIC-a “Budo Tomović” u 20 sati. Ulaz je besplatan.

Ona će predstaviti svoj ansambl u koji je okupila deset uglednih umjetnica iz Skandinavije, među kojima je i norveška plesačica i koreografkinja Tine Erica Aspaas. SHAMANIA je projekat koji je započeo na inicijativu džez festivala u Kopenhagenu u cilju da Mazur oživi svoju staru grupu – muzički teatar “Primi Band”, iz 80tih. Merilin je zavoljela ideju da kreira novu veliku grupu sa fantastičnim muzičarkama današnjice, i da predstavi svježu verziju ideja iz benda Primi: ritualno, prirodno, kakofonično i divlje sazrijevanje ženske zajednice oko primitivne sile, glasova, ritma, dobre energije i pokreta. SHAMANIA je premijerno izvedena na džez festivalu u Kopenhagenu 2015. i gostovala na nekoliko velikih evropskih festivala 2016. i 2017. godine, uključujući i jazzahead i London jazz festival.

SHAMANIA je orkestar – muzički teatar sa sjedištem u Danskoj; čine ga muzičarke iz Danske, Norveške i Švedske. Projekat je dobio podršku od Danskog umjetničkog savjeta i drugih organizacija.
Shamania je snimljen u maju 2017. godine; u planu je izdavanje albuma do kraja ove godine.

Tokom svoje bogate i uspješne karijere Merilin Mazur je osvojila brojne nagrade za svoj rad, među kojima su: “Ben Webster” (1983), “Jazzpar” (2001), i “Django d’Or – Legend of Jazz” (2006). Takođe je osvojila nagradu Wilhelm Hansen, za svoj kompozitorski rad, nagrada koja se uglavnom dodjeljuje kompozitorima klasične muzike, kao i međunarodnu nagradu za kulturu kompanije Telenor (2007) i prvu međunarodnu nagradu EuroCore JTI. Tokom svoje ranije karijere, Merilin Mazur je bila članica grupa i orkestara velikana džeza kao što su Jan Garbarek, Miles Davis, Gil Evans i Wayne Shorter.

Članovi ansambla Marilyn Mazur su: Marilyn Mazur (udaraljke, kompozicija/vođstvo), Josefine Cronholm (vokal i udaraljke), Aud Hildegunn (Øiseth, truba, koziji rog), Liselotte Anker Larsen (saksofoni), Lis Wessberg (trombone), Makiko Hirabayashi Nielsen (klavir) klavijature), Ida Marie Gormsen (bas), Lisbeth Diers (udaraljke) i Tine Erica Aspaa (koreografija & ples).

Više o umjetnici: http://www.marilynmazur.com/

Shodno zahtjevu umjetnika obavještavamo da je publici svako audio i video snimanje tokom trajanja koncerta zabranjeno.

1 komentar

  1. Youre so cool! I dont suppose Ive read anything like this just before. So nice to seek out somebody by original applying for grants this subject. realy i appreciate you for starting this up. this site can be something that is needed over the internet, a person with a bit of originality. beneficial task for bringing new things towards world wide web!

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com