Home / ŽIVOT + / Duhovnost / OČEKUJTE ČUDO: Danas je Treće obretenje glave Svetog Jovana Krstitelja, zamislite TRI ŽELJE i one će se ostvariti!

OČEKUJTE ČUDO: Danas je Treće obretenje glave Svetog Jovana Krstitelja, zamislite TRI ŽELJE i one će se ostvariti!

Pravoslavna crkva i njeni vjernici danas obilježavaju veliki praznik.

Pravoslavni vjernici danas obeležavaju dan kada je glava Svetog Jovana Krstitelja pronađena, a zatim opet zakopana u zemlju. Ovaj praznik vjernici nazivaju Treće obretenje glave Svetog Jovana Krstitelja.

Sveti Jovan Krstitelj spada u najpoštovanije svece, njegov dan proslavlja se više puta u toku godine. Poznat je kao veliki propovjednik koji je najavio dolazak Isusa Hrista i koji je mučeničkom smrću stradao za vjeru.

Treće obretenje glave Svetog Jovana Krstitelja obilježava se 25. maja po crkvenom, a 7. juna po gregorijanskom kalendaru.

Prema narodnim vjerovanjima na današnji dan nebo se otvara i duše umrlih odlaze u raj. Večeras pogledajte u nebo, tačno u ponoć, zamisliti tri želje i one će se sigurno ostvariti u budućnosti.

Check Also

“Ja sam provincijalac, dijete sa ruba života koje zna da NIJE SVE U SILNOJ LOVI”: Šabanov intervju od prije 40 godina kojim će vas zamisliti

Od sada Vas omiljeni portal Volim Podgoricu i na android aplikaciji. Instalirajte odmah i uživajte …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *