Šehović: Vladajuća koalicija da napravi savez u 11 opština - Volim Podgoricu

Šehović: Vladajuća koalicija da napravi savez u 11 opština

Potpredsjednik Socijaldemokrata Crne Gore dr Damir Šehović ocijenio je u intervjuu za Pobjedu da bi vladajuća koalicija trebalo da napravi postizborni savez u svih 11 opština u kojima su održani lokalni izbori.

Socijaldemokrate su na lokalnim izborima ostvarile odličan rezultat, uz najmanje dupliran rast povjerenja u odnosu na parlamentarne izbore.

“Snažan rast povjerenja u SD, koji je bio evidentan na nedavno završenim lokalnim izborima, zapravo je rezultat stabilne politke koju reprezentujemo, potpune privrženosti Crnoj Gori i njenim interesima koju simbolizujemo, konkretnog a ne demagoškog izbornog programa koji nudimo, te mladih ljudi po kojima se prepoznajemo”, kazao je Šehović.

Navodi da je SD svjestan da Crna Gora treba da se mijenja, ali se pod izgovorom potrebe za tim promjenama ne smije rušiti.

“Iskreni smo partneri državotvornim, a snažna alternativa antidržavnim strukturama. Znamo da u Crnoj Gori mora više da se stvara, ali i da se pravednije dijeli stvoreno. Ne bavimo se drugima, iako bismo o mnogima imali šta da kažemo, nego sobom i svojim izbornim programom. I konačno, nijesmo prodavci magle, nego oni koji su spremni da preuzmu odgovornost, i da vode konkretnu politiku, čiji su rezultati evidentni i mjerljivi”, istakao je Šehović.

Vladajuća koalicija bi, cijeni on, trebalo da napravi savez u 11 opština.

“Crna Gora je 27. maja definitivno porazila destruktivnu opozicionu politiku, i ušla u novu, mirniju fazu pune političke stabilnosti. Vjerujem da bi, stoga, bilo državno odgovorno da politička dominacija koju smo kao vladajuća koalicija sa državnog nivoa demonstrirali na lokalnim izborima, svoj odraz nađe i u postizbornim koalicionim aranžmanima u svim opštinama u kojima su izbori održani. Po meni je zato prirodno da na temelju ostvarenih izbornih rezultata objedinimo sve potencijale koje kao vladajuća struktura imamo, da ih stavimo u funkciju ne samo državnog, nego i lokalnog razvoja, i da time svi mi koji smo preuzeli svoj dio odgovornosti na državnom nivou, posvećeno i predano radimo na dinamičnom razvoju i na lokalnom nivou i poboljšanju životnog standarda koji naši građani s pravom očekuju u tim sredinama”, kazao je Šehović.

Poručuje da se nakon izbora treba izdići iznad dnevne politike i sagledati širi kontekst.

“Očekujem da takav pristup narednih dana bude na primjer demonstriran od DPS-a u Podgorici, SD-a u Plavu i Bošnjačke stranke u Rožajama”, kazao je on.

Pobjeda

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com