PODGORIČANIN GA KRIVI ZA BRATOVU SMRT: Hirurg Milosav Cmiljanić radio bez licence - Volim Podgoricu

PODGORIČANIN GA KRIVI ZA BRATOVU SMRT: Hirurg Milosav Cmiljanić radio bez licence

 Hirurg Milosav Cmiljanić obavljao je godinama djelatnost specijaliste vaskularne hirurgije u Kliničkom centru Crne Gore KCCG, iako nije imao licencu za rad kao vaskularni hirurg, koju izdaje Ljekarska komora Crne Gore, niti je završio užu specijalizaciju iz te oblasti. To je utvrđeno nakon nadzora Odsjeka za zdravstveno-sanitarnu inspekciju Uprave za inspekcijske poslove, piše Dan.

Kontrolu je obavio zdravstveni inspektor dr Bogdan Drobnjak, koji je početkom ovog mjeseca zabranio doktoru Milosavu Cmiljaniću da obavlja djelatnost specijaliste vaskularne hirurgije.

U rješenju zdravstvenog inspektora Drobnjaka, u koji je Dan imao uvid, ističe se da ga je direktorica KCCG Zorica Kovačević, nakon što je naložio da mu bude dostavljena dokumentacija o stručnim kvalifikacijama ljekara, obavijestila da Cmiljanić nema dokumenta-diplomu o završenoj užoj specijalizaciji vaskularne hirurgije i licencu za rad kao vaskularni hirurg.

Radi se o ljekaru KCCG protiv koga je Podgoričanin Nebojša Janković podnio krivičnu prijavu, zbog smrti njegovog brata Saše Jankovića, nekadašnjeg basiste crnogorske muzičke grupe “Crveno i crno”.

Saša Janković je preminuo 27. maja prošle godine u prostorijama KCCG nakon što je dva dana ranije primljen u Urgentni centar zbog jakih bolova.

DAN

1 komentar

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com