MAJKA SLOMLJENA: Nadala sam se da ću ga zateći živog… - Volim Podgoricu

MAJKA SLOMLJENA: Nadala sam se da ću ga zateći živog…

Nadala sam se da ću ga zateći živog, ali nas je ta nada napustila na pola puta, kad smo na telefonu pročitali da je preminuo, gušeći se u suzama kaže Marina Dimitrov iz Subotice

Vjerovala sam da nije sve izgubljeno, nadala sam se da ću ga zateći živog i da ćemo pomoći mom jedincu da sve to prebrodi. Ali i ta nada nas je napustila na pola puta, kad smo na telefonu pročitali da je preminuo. Tako je pisalo u vijesti.

Ovo u potresnoj ispovijesti za Kurir kaže Marina Dimitrov, čiji je desetogodišnji sin Aleksa poginuo prekjuče na rekreativnoj nastavi na Divčibarama, kad je u kolonu đaka koja je prelazila ulicu “tojotom” udario Vladimir V. (43) iz Beograda.

 

Nesrećni mališan je na mjestu poginuo, a još dvije djevojčice su, srećom, lakše povrijeđene. Kad su Aleksini roditelji čuli da se dogodila nesreća, odmah su iz kuće u Subotici krenuli put Divčibara.

– Nisam htjela da vjerujem, mislila sam da su možda pogriješili. Ali sudbina je surova. Suočili smo se s gubitkom i s najvećim bolom. Morali smo u policiju, pa u bolnicu… Moje dete mi više nikad neće reći mama… Povrijeđena su mu bila i rebra i pluća i srce – s jaukom govori Marina Dimitrov, zastajući kod svake riječi, kao da ne može dalje da priča.

Majka u suzama kaže da je Aleksa volio igračke, a naročito motore.

– Bio je skroz odličan učenik. Bio je naš ponos i duša. Umjesto nove igračke da ga utešim zbog onog što mu se desilo, morala sam da biram maleno odijelo za njega i sanduk. Vratili smo se iz Valjeva kući da ga čekamo, prije nego što ga ispratimo ponovo na put – kaže bolnim glasom Aleksina majka.

 

Aleksa sahranjen

Otac Vladimir ne prestaje da plače.

– Uvijek smo sa svih strana slušali kako je divno dijete, pošten, kulturan, pametan. Kad je izlazio iz kuće, uvek bi se javio gdje ide, da ne brinemo, a slao nam je svima sa ekskurzije i video-snimke koliko su djeca tamo u školi u prirodi srećna i radosna. Ne može čovek da nasluti šta može da se dogodi u životu, a najstrašnije je da mog anđela više nema. Zgazio je mog anđela, prešao je preko njega, ništa ne može da ga vrati – jecajući nam je rekao Vladimir Dimitrov.

U OŠ “Miloš Crnjanski”, koju je Aleksa pohađao, održana je komemoracija, a dječak je sahranjen u 15.30 časova. Na oproštaj su došli i drugovi iz njegovog razreda.

Kurir

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com